Mikrokino opet u našem gradu!

27. 9. 2007.
20:00

Ovo je ujedno i prvi program koji će se održati u novim prostorijama Saveza udruga Molekula. Ulaz je slobodan!

Ovoga puta donosimo vam filmove Filmaktiva iz Rijeke i Kino kluba Split i još nekoliko zanimljivih kratkih filmova hrvatske produkcije. U selekciji filmova, koje ćete imati priliku vidjeti, nalaze se tematski i stilski različiti kratki filmovi hrvatskih video umjetnika. Donosimo vam priče o sreći, prijateljstvu, hobijima, putovanjima, intimnim doživljajima svijeta svakog pojedinog autora.

Program realiziran kroz platformu Clubture.

Filmaktiv

Kroz radionice koje je organizirao Filmaktiv do sada je prošlo stotinjak mladih ljudi koji se i danas više ili manje aktivno bave video umjetnošću. U sklopu tih radionica nastalo je tridesetak radova. Osim radionica u Rijeci, Filmaktiv organizira video radionice na kvarnerskim otocima i na Liburnia Film Festivalu u Ičićima.
Početkom listopada kreće novi ciklus cjelogodišnje radionice u Rijeci. Informacije se mogu dobiti u četvrtak navečer, nakon projekcije. Radionice Filmaktiva sufinancira Odjel za kulturu Grada Rijeke.
Izbor filmova Filmaktiva:

2004.
Suodnos
Ne nasije
25.12.

2005.
Razbibrigra

2006.
First light
E, da je jedna nada…
2007.
Rock’n'wool

__________________________________________________
Kino Klub Split

Djelovanje Kino kluba Split, osnovanog 27. ožujka 1952. godine, u javnosti je prepoznato kao jedna od izvornih odrednica u povijesti hrvatske neprofesijske i alternativne kinematografije. U pet desetljeća postojanja, u produkciji Kino kluba Split realizirano je preko 300 kratkometražnih uradaka, od toga 276 na filmskoj vrpci.

Vlastite filmove je s većim ili manjim uspjehom radilo preko 80 autora. Na brojnim smotrama, revijama i festivalima neprofesijskog i alternativnog filma kod kuće i u inozemstvu, Klub je mnogo puta
nagrađivan. Neki od istaknutijih članova KK Split bili su Martinac, Zafranović, Verzotti, Nakić, Pivčević, Kursar, Crvelin, Drušković i Buljević.

U Kino klubu Split redovno se održavaju radionice i već tradicionalna škola filma sa brojniim gostujućim predavačima, a trenutno broji 20-ak aktivnih članova.

Izbor filmova Kino kluba Split:
Time is money
Ecko
Jarboli
Motovun no red carpet
Vrata

______________________________________________
Ana Hušman

Ana Hušman rođena je 1977 u Zagrebu. Diplomirala na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i
festivalima. Trenutno radi kao vanjska suradnica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Za svoj posljednji rad dobila je više intrenacionalnih nagrada. Posljednja dva videa objavila je za EGOBOO.bits pod GNU Općom javnom licencom.

Izbor filmova Ane Hušman:
PLAC

Marin Lukanović

Od 2000. godine i studija filmologije u Bologni aktivno radi na filmu u Italiji i Hrvatskoj kao asistent ili pomoćnik režije na dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima. Film “Moram spavat’ anđele” Dejana Aćimovića na kojem je bio pomoćnik režije nagrađen je 2007. godine s 4 Arene. Od 2001. stalni je član organizacijskog tima Kazališta Ulysses, od 2003. autor ili koautor videa i asistent režije na brojnim predstavama HNK Ivana pl. Zajca, HNK Zagreb, HNK Osijek, Kazališta Marin Držić iz Dubrovnika i Trafika iz Rijeke. U HNK Ivana pl. Zajca 2004. režira Pinterovu “Prijevaru”, 2007. režira dječju verziju Shakespearovog “Sna ljetne noći” u dramaturškoj obradi Lane Šarić u kazališnoj radionici Malik. Kratkim filmom “Standardna priča” 2005. godine osvaja nagradu na Pulskom filmskom festivalu. Jedan od osnivača Filmaktiva.

Izbor iz filmova Marina Lukanovića:
Standardna Priča