Tri mlada filmaša

20. 12. 2007.
20:30to22:00

Filmaktiv predstavlja tri filma mladih hrvatskih autora.

Radovi su nastali u sklopu filmske škole Atelier Varan iz Pariza koja se ovo ljeto održavala u Beogradu.

Filmovi na programu:

“Bulevari” Paole Albertini
Obitelj Veselinović uoči rata odselila se iz Pule u Beograd. Gotovo šesnaest godina poslije, oni se sjećaju «svoje» Pule. Svatko od njih priča svoju priču…

Paola Albertini rođena je 1978. Studentica je novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i dopisnica “Vjesnika” iz Pule. Ovo je njezin prvi film.

“Baba Višnjina 38″ Ivana Ramljaka
Na adresi Baba Višnjina 38 u beogradskom kvartu Cubura nalazi se dvoriste u kojem je donedavno živjelo 11 obitelji. Nekoliko dana prije dolaska ekipe za rušenje u dvorištu su ostali jedna smokva, jedna jabuka i jedan čovjek.

Ivan Ramljak rođen je 1974. Već godinama radi kao novinar, trenutno kao urednik glazbe, filma i TV-a u magazinu Klik. Godinama je vodio filmske večeri u Močvari u Zagrebu. Početkom 2008. u okviru omnibusa “Zagrebačke priče” režirat će kratki igrani film “Najpametnije naselje u državi”.

“Moj Beograd” Maše Drndić
Maša se vraća nakon 16 godina u grad svog djetinjstva, Beograd. Iako je bila mala kada je otišla iz Beograda, ponovni dolazak u taj grad u njoj priziva potisnute osjećaje i sjećanja na neke od ključnih događaja koji su njoj i njezinoj mami preokrenuli život…

Maša Drndić rođena je 1982. Studentica je Akademije za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Dokumentarnim filmom počela se baviti u sklopu udruge Filmaktiv. Osim videom, bavi se grafikom, fotografijom i grafičkim dizajnom.

Nakon projekcije slijedi razgovor s autorima.

Organizator Filmaktiv
Program Medijateka sufinanciraju Ured Grada Rijeke i Zaklada Sveučilišta u Rijeci