Predstavljanje rada Galerije Škuc iz Ljubljane

20. 12. 2007.
19:00to21:00

Drugo more vas poziva na predstavljanje rada Galerije Škuc iz Ljubljane koje će održati umjetnička voditeljica galerije Alenka Gragorić.
galerija-skuc.JPG
Bitan segment djelovanja Galerije Škuc je njena tzv. komercijalna aktivnost, koju u okviru međunarodnog programa izvodimo od 2001.g. Smatramo da predstavljanje na sajmovima za suvremenu umjetnost na europskom kontinentu.
(Liste Basel, ARCO Madrid, Art Brussels, Artefiera Bologna, Art Forum Berlin, Viennafair, Artissima Turin,
Moscow art fair) galerijskom djelovanju daje poseban pečat i prepoznatljivost i u komercijalnom kontekstu, jer se na taj način galerija postavlja bok uz bok (uglavnom) zapadnim galerijama, nemilosrdnom tržištu i njegovom savezniku, kapitalu. Tu bi trebalo naglasiti da komercijalna aktivnost galerije ne utječe na njeno nekomercijalno djelovanje, koje odvojeno izvodimo u prostorima galerije. Međutim, ta situacija budi sumnje u lokalnoj sredini, koja ovu vrstu djelovanja Galerije Škuc, usprkos stalnim debatama o problematici nepostojanja tržišta za suvremenu umjetnost, ne želi prihvatiti, kao i u svijetu komercijalnih parametara, gdje je ta vrstaduple igre prostora, prihvaćena uglavnom kao neka vrsta egzotičnosti.

Program su podržali: Nacionalana zaklada za razvoj civilnog društva, Ministarstvo kulture RH,
Grad Rijeka - odjel za kulturu