Tri predavanja o intermedijskoj umjetnosti

20. 3. 2008.
20:00to22:00

Jon Winet, američki novomedijski umjetnik i voditelj Odsjeka za intermedijske umjetnosti pri Sveučilištu u Iowi, održat će 18., 20. i 21. ožujka predavanja u Rijeci.

Predavanja se održavaju u organizaciji Medijateke (centralnog projekta udruge Filmaktiv), APU Ri i American Cornera koja su otvorena za sve zainteresirane, a održat će se u sljedećim terminima:

Utorak 18. 03. 2008. u 12:00 sati, Akademija primjenjenih umjetnosti na trsatskom kampusu, (predavaona broj 13 u prizemlju, niz stepenice lijevo).

Second Life? – a look at Intermedia practice, emerging technologies and social networking practices. Pregled intemedijske umjetnosti na Sveučilištu u Iowi i šire, u kontekstu SAD-a, uz naglasak na istraživanje potencijala za kreativnu produkciju kroz društvenu i civilnu uključenost. Ovo neformalno predavanje otvoreno je za studente i djelatnike Akademije primjenjenih umjetnosti kao i sve ostale zainteresirane osobe.

Četvrtak 20. 03. 2008. u 20:00 sati, Molekula (bivša zgrada Ivex-a na Delti).

DIY – Artists Initiatives Stateside - Jon Winet će govoriti o umjetničkim inicijativama za međusobnu suradnju i javno djelovanje izvan konteksta standardnog umjetničkog miljea kroz pregled projekata pojedinih američkih umjetničkih udruženja i organizacija koje se bave suvremenom kolaborativnom praksom.
Medijateka je sufinancirana sredstvima Ureda Grada Rijeke i Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Petak 21. 03. 2008. u 18:00 sati, Sveučilišna knjižnica, u prostoriji izložbe Glagoljice (prizemlje, lijevo).

The Electoral College - artist media projects focusing on the U.S. Presidential Elections - Gostujući umjetnik Jon Winet, profesor sa Sveučilišta u Iowi, prezentirat će svoj medijski projekt o predsjedničkim izborima i demokratskoj praksi u SAD-u. Ovaj umjetnički rad na spoju je novih medija i novinarstva te uključuje online i galerijsko-izložbene elemente tijekom 16 mjeseci trajanja izbora.

(Sva predavanja su na engleskom jeziku)