Moje, tvoje, naše

Ulaz na sva događanja je besplatan!

Moje, tvoje, naše je interdisciplinarni projekt ili festival (ovisno o potrebi i gledanju) koji se svake godine bavi drugom temom. Tema prvog izdanja bilo je vlasništvo, a drugog tranzicija. Projekt je pokrenut s namjerom da se progovori o temama od društvenog interesa na način koji nije prisutan u medijima tj. da se obrade oni aspekti pojedinih problema koji se najčešće zapostavljaju jer ih se prihvaća kao nepromjenjive datosti.
Ove godine temu projekta Moje, tvoje, naše nazvali smo KONZUMENTI I/ILI GRAĐANI pokušavajući zahvatiti odnos između dvaju koncepcija koje određuju naše bivanje u javnoj sferi.

U okviru projekta održat će se retrospektivna izložba beogradskog umjetničkog kolektiva Škart, koncert zbora Proba i nastup Muških vezilja koji će pred publikom vesti zidnjake (oba ova vezana su uz djelovanje Škarta).

U okviru projekta Moje, tvoje, naše održava se i Sajam nezavisnog izdavaštva kojeg organiziraju udruge Infohop Škatula i Amandla. Na sajmu uz vegansku kuhinju dominira punk zvuk i anarhistička ikonografija. Sajam je živi organizam, a kroz protekle dvije godine nametnuo se kao jedno od regionalnih okupljališta neobične skupine mladih antiglobalista i anarhista, većinom po uvjerenju, koja naprosto potiče na živahnu razmjenu mišljenja i ideja. Sajam je prilika da osjetimo sve slabosti današnjeg aktivizma, ali i mogućnost da se uvjerimo u postojanje nekomodificiranog međuljudskog odnosa.

Projekt Moje, tvoje, naše prate medijacijski i edukacijski programi koji se odnose na samu temu projekta, ali i na alate kojima se može djelovati u javnoj sferi. Ključni socijalni događaj vezan uz Moje, tvoje, naše je disko večer, uglavnom svima nam znane trash muzike 80-tih, koja je do sada uspjela rasplesati sve prisutne, a nadamo se da će tako biti i ovog puta. Disko večer održava se 11. 10. u Molekuli (Delta 5/1), a ulaz je 5,00 kn.
Jedan od središnjih događaja ovogodišnjeg izdanja projekta Moje, tvoje, naše je međunarodna konferencija na temu KONZUMENTI I/ILI GRAĐANI koju zajednički organiziraju Odsjek za kulturalne studije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, neprofitna organizacija Drugo more iz Rijeke i Mirovni inštitut iz Ljubljane.

Produkcija: Drugo more

Partneri: Infoshop Škatula, Amandla, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Manufaktura, Mirovni inštitut Ljubljana, Savez udruga Molekula
Program su podržali: Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Ministarstvo kulture RH,Zaklada Sveučilišta u Rijeci

Medijski pokrovitelji: Novi list, Svid radio, Radio Rijeka, Radio Trsat