Projekt improvizacije

Čestitamo svim studentima koji su se prijavili na WARP program i time omogućili predstavljanje kroz svoje (prve) autorske radove. Studenti u čijim ćemo kreativnim performansima ovoga proljeća uživati su sljedeći: Antonio Kiselić, Denis Kirinčić, Martina Hrlić, Vladimir Ježić, Maja Dobrila, Gloria Sellan, Jasmin Vrban, Mateja Pasarić i Ana Mojzeš!

PROJEKT IMPROVIZACIJE
Ovim projektom improvizacije pruža se još jedna mogućnost studentima (i onima koji se do sada nisu prijavili) da izvedu plesni performans unutar programa WARP. Strukturu ovog improvizacijskog projekta pripremit će naša kolegica, plesni pedagog i plesačica, Sanja Josipović

Radi se o projektu „Simon says“ autorice/koreografa Sanje Josipović, koji je nastao i premijerno je izveden kao diplomski rad autorice na Anton Bruckner Univerzitetu Linz, Austrija, u lipnju 2008 godine.
Projekt je osmišljen i napravljen kao ko-autorski rad plesača i koreografa, tako da svaki plesač/izvođač u projekt donosi svoje vlastite ideje, plesno ili kazališno iskustvo, svoj movement material… Na taj način, iako tema i struktura projekta/dance piecea ostaju iste, sam dance piece se mijenja sa svakom promjenom plesača/izvođača/koautora, što čini rad na projektu kreativnim i istraživačkim za svakog od sudionika.
Radionica će trajati 3 mjeseca, početak je sredinom veljače, kraj sredinom svibnja. Termini satova i proba dogovarat će se ovisno o mogućnostima prostora, autora i sudionika radionice.