Američki suvremeni ples - predavanje Kate Foley

28. 2. 2009.
18:15to20:00

Ove subote, 28. veljače u 18:15 u Molekuli, Delta 5, Rijeka, Kate Foley će održati predavanje o američkom suvremenom plesu.

Kate Foley kao plesačica i koreografkinja u plesnom svijetu ostavlja trag pod utjecajem američkog postmodernog plesa. Na predavanju će pokušati odgovoriti na pitanje: Odakle suvremeni ples potječe?
Suvremeni ples smatra se tradicijom, prenosi se sa učitelja na učitelja. Tako je i Foley odrasla pod utjecajem predhodnika i njihovih pobuna. Tijekom predavanja podijelit će s vama video isječke svojih učitelja, vlastitih radova i suvremenika koji nanovo konfiguriraju i stvaraju povijesni plesni materijal.
Uključeni video zapisi: Anita Pace ‘Fountain’, Mike Kelly ‘Extra Curricular Projective Reconstructions’, Donald Byrd ‘Petrouchka’, Rea Tajiri ‘Little Murder’s’, i Kate Foley ‘Angels of Sudjerac’ i ‘Big Fish Story’.

Kate Foley diplomirala je ples na Califonia Institute of Arts, Los Angeles i magistrirala na Odsjeku svjetskih kultura i umjetnosti, University of California u Los Angelesu.
Instruktorica Iyengar yoge od 1984. godine. Studirala na Ramamani Iyengar Memorial Yoga Institute u Pune, India.

Pridružite nam se u ugodnoj i edukativnoj večeri.