The love piece

28. 3. 2009.
19:30
21:00
29. 3. 2009.
19:30
21:00

Ana Achimovicz, Nino Bokan, Alice Chauchat, Pravdan Devlahović, Oliver Frljić, Zvonimir Kvesić, Ivana Pavlović, Ivana Rončević, Nina Šakić, Una Vizek

U subotu i nedjelju, 28. i 29. ožujka, s početkom u 19:30 i 21:00, u Molekuli će se odigrati performance The Love Piece zagrebačke Eksperimentalne slobodne scene.
The Love Piece je poziv da se predstava doživi kao susret, i susret kao predstava. Odluka autora da fokus performancea bude “pružanje ljubavi” iskaz je njihove želje da kazalište bude mjesto druženja, a performance trenutak susreta i promjene, trenutak proizvodnje stvarnosti koja se može shvatiti kao realnost ili kao fikcija, ali koja se svakako događa.
U performanceu sudjeluje onoliko gledatelja koliko ima izvođača, u prostoriji koja nema snažno umjetničko, već više društveno obilježje (u ovom slučaju riječ je o Molekulinom Dnevnom boravku). Na ulazu gledatelje dočekuju performeri, koji ih uzimaju za ruku i koji slijedećih tridesetak minuta imaju odnos sa svojim performerom, koji im “pruža ljubav”. Kakva je ljubav u pitanju, tema je performancea.
Tijekom cijelog performancea u pozadini sviraju ljubavne pjesme.

Produkcija: Eksperimentalna slobodna scena
Ko-produkcija: Studentski centar - Kultura promjene, Zagreb
Projekt pomažu: Francuski institut Zagreb, Goethe Institut Zagreb, Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH, Ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke i Ministarstvo vanjskih poslova Francuske Republike.

TRIATLON (2005– 2007) je trogodišnji suradnički projekt u polju suvremenog plesa i fizičkog kazališta u kojem sudjeluju Hrvatska, Njemačka i Francuska.
Riječ je o intenzivnoj kulturnoj i umjetničkoj suradnji između hrvatskih plesnih i kazališnih organizacija i francuskih i njemačkih plesača i teoretičara u formi radionica, koje su kulminirale brojnim produkcijama.

Ulaz slobodan. Broj gledatelja je ograničen.