Razgovaraonica i knjizevna vecer s Oljom Savicevic Ivancevic

3. 10. 2009.
13:00to15:00
20:00to23:59

Katapult u sklopu programa ovogodisnjih Razgovaraonica ugoscuje profesionalnu knjizevnicu i kolumnisticu, Olju Savicevic Ivancevic.

Razgovaraonica odrzat ce se s pocetkom u 13 sati, a knjizevna vecer s pocetkom u 20 sati. Tijekom knjizevne veceri biti ce rijeći o Oljinom dosadasnjem radu, ali i o njezinom novom proznom djelu, romanu koji izlazi uskoro, ove jeseni. Voditeljica knjizevne veceri je Tea Tulic.

Olja Savicevic Ivancevic (1974.) diplomirala je hrvatski jezik i knjizevnost na zadarskom Filozofskom fakultetu. Pise poeziju, prozu, novinske kolumne. Autorica je nekoliko pjesnickih zbirki i knjige prica “Nasmijati psa” koja je, osim u Hrvatskoj, objavljena u Njemackoj, Srbiji, a u uskoro i u Madjarskoj. Dobitnica je nagrada: Prozac za
rukopis “Nasmijati psa” (2005.), Ranko Marinkovic za kratku prozu (2007.), te nagrade Kiklop za pjesnicku zbirku Kucna pravila (2008.).
Pojedine price, pjesme i pjesnicki ciklusi autorice prevedeni su na ceski, engleski, francuski, madjarski, makedonski, njemacki, poljski, slovacki, slovenski, talijanski i ukrajinski jezik. Sudjelovala je na brojnim medjunarodnim knjizevnim festivalima, sajmovima i literarnim radionicama. Za Slobodnu Dalmaciju pise „Malu biljeznicu” - kolumnu o knjigama. Zivi u Splitu.

Ovim putem vas pozivamo da svakako dodjete jer ugoscujemo jednu od zanimljivijih spisateljica s naseg juga.
Bit ce drago i njoj i vama ako se odazovete u što vecem broju.