Radionica Fizičkog kazališta - ” Buffoni “

Obavijest: VRIJEME ODRZAVANJA RADIONICE JE PROMJENJENO

Radionica Fizičkog kazališta  - „ Buffoni “

Voditelj : Žak Valenta

Trajanje: 23.04 - 18 do 21 sat

24.04 - 11 do 14 sati

25.04 - 10 do 16 sati

Radionica fizičkog kazališta namjenjena je svima koji se žele upoznati i istražiti kazališnu metodu baziranu na učenju i praksi Jacquesa Lecoqa francuskog kazališnog umjetnika, redatelja i pedagoga jednog od utemeljitelja fizičkog kazališta i osnivača poznate International Thetare school Jacques Lecoque sa sjedištem u Parizu.
Cijena: 150 kn

Prijave na tel: 098 168 888 0 ili e-mail: prostorplus@gmail.com

Metoda podučva gestu i pokret kao i fizičku glumu kroz različite kazališne žanrove i tehnike /corporal mime, melodramu , human comedy , tragedy, buffons, stage clown / i jednako je namjenjena izvođačima, autorima ,dramskim pedagozima, likovnim umjetnicima i ostalim zaniteresiranim pojedincima i grupama koji se bave kazališnom umjetnošću.

Buffoni

Buffoni su dio Lecoqe metode koji se bazira na dizajniranju i izgradnji imaginarnog tijela i istražuje mogućnosti takvog tijela kroz različite improvizacije i scenske situacije.Ovaj blok uključuje i rad na glasu i njegovoj upotrebi na načelima i principima fizičkog kazališta.

Žak Valenta

Rođen 13. prosinca 1966. godine u Umagu, Republika Hrvatska. Studirao je ples, mimu i fizičko kazalište. Diplomirao na School of Physical theatre u Londonu i Moving Acadamey for Performing arts u Berlinu, a usavršavao se putem različitih radionica i seminara u zemlji i inozemstvu. Jedan od osnivača Tranzicijsko fikcijskog kazališta TRAFIK iz Rijeke za koje nastupa i koreografira. Koreografirao i režirao u predstavama: HNK Ivana pl Zjaca, Rijeka (Leda, Hamlet, Ukroćena goropadica, Njujorški maraton, Mali glas, Liola, Dodaj jedno mjesto za stolom), DK Gavella Zagreb (Zlatno tele, Majstor i Margarita), Kazalište MarinaDržića Dubrovnik (Ženidba), HNK Zagreb (pustolov pred vratima), Kazalište lutaka Rijeka (Moje tijelo, Crvenkapica), Hrvatska kazališna kuća Zadar (Skup), Studiu INTAKT Ljubljana (Probijanje tankih zidova), Plesni teatar Ljubljana (Bassa Continua), Prostor+, Rijeka (Olakšanje, DDR Dobrodošli u Rijeku, Trsatske stube, Arhiv), TRAFIK (Hodač, Beufortova ljestvica, Europa pleše, Kinopredstava i Utjelovljenje) i drugdje. Djeluje kao plesač, performer, koreograf, redatelj i kazališni pedagog.

Cijena: 150 kn

Prijave na tel: 098 168 888 0 ili e-mail: prostorplus@gmail.com