WARP2

PROSTOR +

WARP2 pogon Rijeka
Večer autorskih radova i performansa

01.06.2010.
HKD na Sušaku
20.30h

WARP* pogon Rijeka večeri čine pogon za prezentaciju autorskih radova, koji autorima želi pružiti uvjete za kontinuirani rad i afirmaciju, a u okviru kojih oni imaju priliku prezentirati svoje gotove ili radove u nastajnju, performanse ili video-plesne radove.

Obzirom na nepostojanje visokoškolskog obrazovnog sustava izvedbenih umjetnika u Hrvatskoj, projektom WARP2 nastoje se poticati radovi nastali kroz edukacijske cikluse Prostora +.

Autori na drugom WARP-u su Lucija Blažević, Maja Dobrila, Vladimir Ježić, Tanja Kalčić, Ana Mojzeš, Matea Pasarić i Jasmin Vrban.

Projekt  je realiziran kroz radnu platformu Molekule.

*Projekt je iniciran po uzoru na WARP program ekscene iz Zagreba

Prostor +

Organizirane radionice i produkcije na specifičnim lokacijama u Rijeci rezultirale su generacijom talentiranih umjetnika koji su se dalje školovali u Hrvatskoj i inozemstvu. Produkcije su prikazane na nekim od važnijih festivala kao što su Tjedan suvremenog plesa, Riječke ljetne noći, StreetArt Poreč, Crna ovca, WARP, OpArt i Sedam dana stvaranja. Kroz partnerstvo s MAPA-om (Moving Academy for Performing Arts) članovi Prostora + sudjelovali na ljetnim akademijama, a danas neki od njih rade u hrvatskim nacionalnim kućama, na televiziji i filmu, osnovali su umjetničke organizacije ili rade u kulturnom menadžmentu.

2008. i 2009.  Prostor + bio je nominiran za godišnju strukovnu nagradu Udruge plesnih umjetnika Hrvatske kao udruga koja daje bitan doprinos plesnoj sceni i aktivno djelovanje u području izvedbenih umjetnosti u Rijeci organizirajući produkcije te kontinuiranu edukaciju u suvremenom plesu.

Od 2007. Prostor +, djeluje kroz Savez udruga Molekula u Rijeci, gdje redovitom i intenzivnom edukacijom potiče stvaranje novih naraštaja izvedbenih umjetnika.