Dizajn i nezavisna kultura - tribina

16. 11. 2010.
20:00to22:00

REFLEKS: DIZAJN I NEZAVISNA KULTURA

Utorak, 16. studeni 2010. u 20 sati
Rijeka, Molekula, Delta 5/I

Tribina DIZAJN I NEZAVISNA KULTURA održava se povodom nedavno izašle istoimene knjige koju su uredili Dea Vidović i Maroje Mrduljaš.

Gosti: Damir Bralić, Dejan Dragosavac – Ruta, Maroje Mrduljaš i Dea Vidović
Moderator: Davor Mišković

Pojam nezavisne kulture nije precizno definiran i njegove granice nisu jasno određene, a vizualni jezik prisutan u ovom polju kulturnog djelovanja dodatno zamagljuje sliku. No, da li nam je uopće potrebna preciznost granica da bi shvatili o čemu se radi?

Nedavno objavljena knjiga Dizajn i nezavisna kultura koju su uredili Maroje Mrduljaš i Dea Vidović analizira inovativne i istraživačke koncepcije i estetike u dizajnu vizualnih komunikacija nezavisne kulture. Knjiga prati razne tendencije i mijene na dizajnerskoj sceni koje su specifične za Hrvatsku, ali su irefleksija internacionalnih tendencija. Publikacija donosi i niz razgovora sa dizajnerima koji su stvarali jezik ove kulturne scene. Knjiga u svojim tekstovima istovremeno ocrtava i samo područje djelovanja i njegov vizualni jezik te na taj način uvodi još jednu kategoriju za razumijevanje nezavisne kulture.

organizator: Drugo more
donatori: Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka - odjel za kulturu, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva