ČITANKA 2011!

William Blake je pred prilično dosta godina rekao:

O, ti sa rosnim uvojcima, što gledaš kroz čiste prozore jutra,
Pogledaj svojim anđeoskim očima na naš zapadni otok
Koji punim glasom zove tvoj dolazak, o, Proljeće!

A udruga Katapult upravo u ovom trenutku govori:

Pozdravimo Proljeće kao ljudi što vole riječi, r i j e č i, RIJEČI! Okupimo se, sestre i braćo, jer vrijeme je za ČITANKU!

Nempe, ako još niste čuli, prvog dana travnja u Molekulin Dnevni boravak vraća se Čitanka, skromnija mlađa sestra ozbiljnog buraza Fliegerfesta. Književna večer bez medija, panhrvatskih i internacionalnih gostiju, večer za intimno književno druženje gdje članice i članovi drage nam udruge čitaju što su to lijepoga pisali u poslijednje vrijeme.

Koja drska socijalna i popkulturalna fufa je ovaj put naljutila J-Zlo? Kojeg viteza križara u svom istarskom shuttle-u vozi Nenad Stojković? Ima li što novoga u svijetu bajki i postoji li uopće, možda zna Anja Cuculić? Kakve fotografije trenutka i životne situacije je ovaj put uslikala Tea Tulić? Piše li Petra Čargonja još uvijek pjesme? Tko će još nastupati? Tko će još čitati? Toliko pitanja… I sva će biti odgovorena, već ovaj petak!

Ako volite zatvoriti oči i pustiti da vam se čita, ako preferirate imati oči otvorene i vjerujete u snagu priče, u zavodljivost stiha, ako i Vama proljeće širi krvne žile, dođite 1. 4. u 20.00 sati u Dnevni boravak Molekule i pozdravite Proljeće. Ako budete dobri, proljeće će Vam odzdraviti.

Dovedite prijatelje.

ČITANKA otvara svoje propupale, prolistale, zapisane, pročitane, pravedne ruke. Vidimo se!