Književna večer s Ivanom Simić Bodrožić

p { margin-bottom: 0.08in; }

Ove će subote, 30.4.2011. riječka udruga Katapult u sklopu projekta “Razgovaraonice 2011″ ugostiti hvaljenu hrvatsku spisateljicu,autoricu bestsellera “Hotel Zagorje” Ivanu Simić Bodrožić! Književna večer će se održati s početkom u 20 sati u prostoru Molekule (Delta 5, Rijeka).Voditelj književne večeri je Enver Krivac.

Ivana Simić Bodrožić (Vukovar, 1982.) je apsolventica filozofije i kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Piše pjesme i prozu. Pjesme je objavila u časopisima Quorum, Vijenac, Poezija, na radijskoj emisiji Poezija na glas i drugdje. Pjesme su joj ušle u antologiju suvremenog hrvatskog pjesništva “Utjeha kaosa” Miroslava Mićanovića.
Do sad je objavila: Prvi korak u tamu, zbirku poezije (SKUD Ivan Goran Kovačić, 2005.), Hotel Zagorje, poluautobiografski roman (Profil Multimedija, 2010.), Pričaj mi o tome , kratka priča (izašla u Jutarnjem listu). Osvojila je nagrade:  Goran za mlade pjesnike 2005. (za rukopis Prvi korak u tamu), nagrada Kvirin, za najbolju pjesničku knjigu autora do 35 godina, 2005. (za zbirku pjesama Prvi korak u tamu), Kiklop za prozno djelo godine 2010. (za roman “Hotel Zagorje”)

“Hotel Zagorje”, roman koji progovara o strahotama ratnog izbjeglištva iz vizure djeteta je također ove godine u nominaciji za regionalnu nagradu Meša Selimović.