Predstavljanje zbirke priča Danijela Konjarika

Udruga Katapult Vas poziva na predstavljanje šesnaeste po redu knjige iz Edicije Katapult. U petak, 25. studenog, 2011. godine, s početkom u 19 sati, u svima već poznatoj dnevnoj sobi Molekule (Delta 5, Rijeka – bivši Ivex), moći ćete upoznati novoobjavljenu zbirku kratkih priča Danijela Konjarika, pod jednostavnim nazivom „Horda“.

Voditelj večeri, a ujedno i urednik zbirke jest Josip Potnar, čiji je roman ugledao svjetlo dana unutar spomenute edicije.

Danijel se u svojoj zbirci na suptilan način poigrava različitim scenarijima poput ideje kraja jedne civilizacije, monstruoznih zaposlenica kemijskih čistionica ili anegdota s radnog mjesta. Često, koristeći satiru kao svoje oružje, piše o suvremenim ljudskim odnosima, povratku u rodno mjesto ili zaboravljenim prijateljstvima i novostečenim hobijima. Njegovi su likovi ispunjeni nitima koje valja otpetljati, kako bi se shvatio njihov humor ili namjere. Bosanski žigolo, obdareni Mutant, Mornar s kvalitetnim vezama u kvalitetnim narkokartelima samo su neki od pregršt kontradiktornih ličnosti s kojima se imate priliku družiti prolazeći kroz ovu knjigu. Kako sam autor zbori, ove priče prelaze iz smiješnog u fantastiku, iz fantastike u ozbiljno, iz ozbiljnog u faktografiju, iz fakata iznova u smiješno, pa tako opet u krug dok se, kako narod kaže, boje ne rastope.

Danijel Konjarik, rođen je u Đakovu, 1979. godine, a Šumarski fakultet završava u Zagrebu. Tokom dugog razdoblja studiranja objavljuje ne toliko dugačku priču „Horda“ u Bestselerovom izdanju „Da sam Šejn“ – po kojoj čitava jedna zbirka mnogo godina kasnije dobiva naziv. Do sada, Danijel je putovao Azijom, selio se iz države u državu, pa natrag. Borio se s boravišnim dozvolama i zaljubljivao više puta. Nije uspio pronaći lijek za ćelavost. Do sada.

Posjetite nas i zabavite se s nama!