ZOOM festival traži volontere

Zoom festival izvedbenih umjetnosti predstavlja Zooming Fluid States
Rijeka 3. – 6. rujna 2014
Filodrammatica, Lukobran (Šetnica), Cukarikafe bar

Zoom festival izvedbenih umjetnosti ove godine je u znaku međunarodnog projekta Fluid States koji je koncentriran oko 14 klastera odnosno 14 geografskih područja; Panama, Etiopija, Indija, Bosna i Hercegovina, Bahami, Grčka, Sjeverni Atlantik, Rumunjska, Cook otočje, Japan, Kanada, Australija, Filipini, Libanon; od kojih se svaki sa svojom tematikom specifično veže za polje izvedbene umjetnosti i kroz izvedbenu umjetnost interpretira neki dio svakodnevnog života: obrazovanje, rad, sport, igru…
DRUGO-MORE_ZOOM-PHOTO
Na Zooming Fluid States festival koji je ujedno i nulta manifestacija 21. PSi konferencije za 2015. godinu pristižu nam gosti koji će kroz simpozijske panele (u četvrtak i petak 4.-5.9.) predstaviti svoj rad u teoriji, a neki od njih će na završni dan festivala (u subotu 6.9.) prikazati rezultate rada ili sam proces u obliku performansa i kroz umjetničke instalacije duž šetnice na Lukobranu. Gosti Zooming Fluid Statesa imati će tako priliku pridružiti se pokretom tradicionalnom japanskom butoh plesu, igrati se lovice s Filipina, pohađati jedinstvenu školu sestara Hope koja postoji u fiktivnom svemiru dalekog Sjevera i slično.

Osim simpozija i performansa, program festivala uključuje i pozdravnu performativnu večeru koju organizira Showcase Beat Le Mot iz Berlina u Filodrammatici, zatim Speech Karaoke koje provodi finsko-njemački kolektiv YKON, prezentaciju najnovije knjige Rustoma Bharuche iz Indije koja se bavi terorizmom kao mutirajućim fenomenom koji se svakodnevno – izvodi, te konačno zabavni program za koji će se pobrinuti Smeđi Šećer sa svojim Worldwide Analog Feelgod Grooves miksom kojim će poljetiti rujanski Lukobran.

Raspored festivala:

Srijeda 3.9.

20h Otvorenje festivala
SHOWCASE BEAT LE MOT: COOKING IN CRISIS
@Galerija Drugo more, Filodrammatica

Četvrtak 4.9.

Fluid States simpozij – Dio I

13:30-15:00 Prezentacija klastera (Panama, Etiopija, Indija, Bosna i Hercegovina)
15:30-17:00 Prezentacija klastera (Bahami, Grčka, Sjeverni Atlantik)
@Velika dvorana, Filodrammatica

19:00-20:00 Rustom Bharucha&Lada Čale Feldman
Prezentacija knjige “Terror and Performance”
@Galerija Drugo more, Filodrammatica

Petak 5.9.

Fluid States simpozij – Dio II

9:00-10:30 Prezentacija klastera (Cook otočje, Rumunjska, Japan, Kanada)
11:00-12:30 Prezentacija klastera (Australija, Filipini, Lebanon)
@Velika dvorana, Filodrammatica

22:00 YKON: SPEECH KARAOKE
@Cukarikafe bar

Subota 6.9.

18:00-22:00 Fluid states Performances of Unknowing
Performansi i umjetničke instalacije na Lukobranu
@Lukobran (Šetnica)

22:00-02:00 SMEĐI ŠEĆER: WORLDWIDE ANALOG FEELGOD GROOVES
@Lukobran (Šetnica)

Tražimo volontere koji bi nam pomogli kod dobrodošlice gostima sa svih kontinenata, s postavom punktova za druženje i umjetničkih instalacija na Lukobranu, sa sudionicima simpozija te oko uređenja i označavanja prostora Filodrammatice, kao i kod dijeljenja letaka, plakata i ostalih promotivnih materijala koji će prethoditi samom festivalu.

Pošaljite nam ime i prezime, email i telefonski kontakt te datume za koje ste slobodni (3.9.,4.9.,5.9.,6.9., ili sva četiri dana).

Rok prijave je do 31. kolovoza na katarina [at] drugo-more.hr, a očekujte s nama i sastanak/čajanku neposredno prije na kojoj ćemo pripremiti plan “zumiranja”.