Tjedni program 5.-8.11.

Ne tako davno, kampanja oko legalizacije vikenda koji traje 4 dana je harala malim ekranima. Iako se radilo o dobro usmjerenom marketniškom triku, omladina željna zabave je automatski od četvrtka postajala znatiželjna, u potrazi za provodom i dakako nužnoj potrazi za raznovrsnim programima.

Naravno, MOLEKULA ima odgovor! Samo kod nas vikend počinje već danas, tj. prostori su ispunjeni različitim edukativno-umjetničkim sadržajima, koncertima, partijima, izložbama itd.

Omladinski kulturni centar Palach ovoga tjedna počinje već danas, 5.11. s novim kulturalnim aktivnostima udruge studenata znane kao “IKS” koja je zaslužna za izdavanje časopisa “Drugost”, čiji su članovi/ice prošle godine proveli maleni ali zapažen projekt “SubkultuRIranje” a danas nude projekciju dvaju filmova i pratnju na klaviru uz kasniju glazbenu podlogu rasplesanih profesora.

6.11. se nastavlja fakultetsko opuštanje uz “TREŠ” party brucošijade Filizofskog i Učiteljskog fakulteta. Pod motom dijelimo zgradu, pa i zabavu, sve prostorije će se gibati uz razne 90’s hitove u režiji samih studenata. Ulaza nema, ali postoji dress code. Tko je preživio slične tulume u Palachu, Booci zna šta Vas čeka!

7.11. Druga Rijeka u suradnji s KOMBINATOM nakon predstavljanja vrlo bitnog zbornika “Javna kuća” koji kulturloški secira obitelj i obrazovanje nastavlja aktivnsoti u drugoj koncertnoj prostoriji u kojoj će biti prvi u nizu LGBTIQ partija STEREOTIP. Očekuje vas Dj ALEX IVANOV s plejadom hitova. Ulaz: 20/25 kn.

8.11. čak 2 glazbena događanja. Distune Promotion u suradnji s Jazz Promotions Rijeka dovodi nesvakidašnji gipsy swing jazz sastav “FISH IN OIL”. Početak koncerta je zakazan za 21 sat a cijena ulaznice: 40 kn.

Potom od 22h u tamnoj sobi na kraju Palacha trance zvuci brži od 138 BPM-a kreću drmati kosti i uši i tko zna još što?! Za vas svira najbolje od exYu zvuka. ASCENT iz Beograda, KRISTOF iz Ljubljanje, OGOLOGO s Dolca, STIKK s Krka i NARD iz Rijeke. Psy koji se kači na progresivu koja ne prestaje peglati. Ulaz 30 kn. Za vizualne podražaje se brine OBLIK3.

No to nije sve… Spomenuli smo i edukaciju i izložbe!!!

Drugo more ovoga četvrtka 6.11. u 20h otvara novu izložbu! Boštjan Čadež predstavit će u četvrtak 6.11. u 20 sati u Galeriji Drugo more svoju novomedijsku instalaciju “Autoportret” u kojoj računalo uz pomoć ogledala, pisaljke i kodirane arduino naprave (koja pretvara računalni kod u mehaničko djelovanje), poput umjetnika, crta ono što opaža u svojem fizičkom okolišu. Izložba ostaje otvorenom do 21.11.2014!

I za kraj, Prostor Plus sudjeluju u kooperacijskoj dječjoj predstavi “MINIMI”. 6. i 7.11. s početkom u 19/18h. Ulaz: 20 kn

Toliko od nas za ovaj tjedan. Vidimo se na nekom od programa!

Plakat_MiniMi

Stereotip_party

Plakat_IKs

Ascent_plakat