Od tehnologije zvuka do Hartere i sajma ploča uz malo dub njihanja: program Saveza udruga Molekula 20.-22.11.

U Galeriji Drugog Mora, danas 20.11. s početkom u 20 sati udruga Filmaktiv će se održati predavanje “Tehnologija zvuka danas: od površnosti do zlouporabe” koje će održati naš poznati kompozitor, inženjer zvuka, glazbenik i glazbeni urednik u Dramskom programu Hrvatskog radija – Davor Rocco.

Razgovarati će se o zvučnoj slici i zvučnom doživljaju, proći kroz kratki poFA_20.11.vijesni razvoj tehnologije, pričati o prijenosu i registraciji zvuka, standardizaciji, opasnosti od gubitka osobnosti te još puno zanimljivih tema koje tehnologija zvuka otvara.

Ulaz je posve besplatan.

Idući dan će se u velikoj dvorani FILODRAMMATICAE održati svjetska premijera filma audiovizualnog putovanja s YOUGOFIRST collectiveom pod fukovoskim nazivom HETEROTOPIA s početkom u 21:30.

Ulaz dakako besplatan.
Teaser ovog sjajnog filma!

Posjetiti će nas i Nina Romić, ta mlada psihodelična šumska vila. Koncertna promocija aktualnog albuma u organizaciji DISTUNEA “Stablo” zakazana je za petak, 21.11. u O.K.C.-u Palach. Nina dolazi u pratnji svog benda koji je i sudjelovao na snimanju albuma u MM centru.”Stablo “je treći po redu album koji kako i sama glazbenica kaže
njeno najzerelije izdanje na što nije imuna ni glazbena kritika.Prava prilika da se i riječka publika uvjeri u kvalitetu istog. Koncert će otvoriti riječki akustični duo MišAndroid.

Početak: 21h
ulaznice: 30/40knnina romić
pretprodaja: Dallas music shop Rijeka (Splitska 2a)
i/li Entrio.hr

Potom u petak 21.11. članovi udruge H.E.A.R.T.E.R.A. na prostoru Marganova donose dvije posve različite glazbene poslastice. Na nekadašnjoj Harteri će popodne biti ispunjeno veselim hip hop/dubom te kasnije psy trance zvukom.

U suradnji s GERILA CREWOM kreće prvi “ROOTZ VIBEZ” party na koji će trajati od 17 – 04h. Start se planira još za dana, pa nastavak rokanja sve dok se klima i mrda i ona zadnja glava i guzica na jebenom flooru. Ako bude lijepo vrijeme, chakulica i dance bit će na terasi kod skejtera. Za glazbenu podlogu se brinu četveročlani RI-PU-NS DJ/MC tandem iliti CREW kojeg čine Ol’Bancho aka Jahba Vakru (from Gerila KodX, RI), 4tee7 (PU), Sara Hood (RI, Port Sudan) i Re:tro Flava (NS).

Ulaz: donacija

Roots Vibez  1

Potom od 22h do 06h slijedi “JABBALEBBA” , Sigurno ste se nekad u životu pitali koja je poveznica između hipnoze, kaktusa, kupusa, magaraca i psihodelije? E pa to ćete saznati ukoliko se u petak 21.11. zaputite u Harteru. Naime, u Rijeku nam dolaze zagrebačke renomirane trens snage, Hypnodelix i CupusKactus, opako naoružane izvrsnom kolekcijom psihodeličnih zvukova koje će obgrliti svojim dekoracijama i vizualima u suradnji sa našim vizualnim rezidentom. Večer će začiniti i lokalni leteći trens magarci (Flying Donkeys). Veselju nikad kraja! Nastupaju:

DaniloManilO (CupusKactus, Zg) , Winpa (Hypnodelix, Zg), PsyMustafa (CupusKactus, Zg), Morph (Hypnodelix, Zg) , OGOLOGO (Flying Donkeys, Ri) , STIKK (Flying Donkeys, Krk)

Ulaz: donacija

jabbalebba

Za kraj ostaje subota. S prostora Hartere se selimo u O.K.C. Palach
gdje subota 22.11. gdje se u drugoj koncertnoj prostoriji od 10 – 17 sati odvija prvi “Sajam ploča” kojega zajedničkim trudom provode prekaljeni kolekcionari i DISTUNE. Potom od 22 sata kreće još jedna edicija “TEACHINGZ IN DUB” partya ovoga puta pod rednim brojem IV.

Dolaze nam milasnki MOUNTAIN TOP i pulski MUNCHIES SOUND uz posebnog i poznatoga talijanskoga MC-a DILL ‘The Lion Warriaha’ . Ponovno ćemo se njihati ispod golemih zvučnika s glazbenom kulisom koja prolazi od New Roots 90 JA, UK Dub Stepper do UK steppas i digital dub-a. Sve do 04h.

Ulaz: 20/25 kn

Još jednom za svakoga ponešto, uz mininalno novca! Pridružite nam se.

Sajam ploča

Teachingz in dub IV