Plenumovi su tu!!! ...nakon gotovo 2 godine rada...

U subotu 20. prosinca u 20 sati u Art-kinu Croatia u Rijeci udruga FILMAKTIV  priređuje svečanu premijeru dokumentarnog filma “Plenumovi” Sanje Kapidžič, Marte Batinić i Ane Jurčić.

Film ističe problem komercijalizacije visokoškolskog obrazovanja (i politike obrazovanja u širem smislu) refleksijom na blokadu nastave Filozofskog fakulteta u Rijeci 2009. Ispreplićući arhivske snimke i razmišljanja protagonista s odmakom od četiri godine, film prati sudionike blokade koji se prisjećaju blokade i daju potpuniju sliku o tadašnjim zbivanjima, kreirajući dijalog kroz vrijeme.
Kroz razmišljanja protagonista o besplatnom školovanju, solidarnosti, studentskom aktivizmu, ulozi pojedinca u društvu i mogućnosti promjene vladajuće paradigme novca kao jedinog mjerila uspjeha, film u konačnici postavlja pitanje postoje li uopće temelji za aktivni društveno-politički angažman kod studenata danas.

PLENUMOVI_plakat-212x300

“Plenumovi” su rekapitulacija i reminiscencija na “slavne dane”, ali i refleksija i poziv na razgovor o budućnosti visokog školstva.

Dodatne informacije na službenoj stranici filma! Trailer pogledajte ovdje!

Rezervirajte svoje mjesto na ulaznice@art-kino.org ili pozivom na 051/323 261.

 

 

Podijeli: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright Molekula 2014 © All rights reserved
Designed & developed by XYZ