Programi u prostorima Molekule // 18. – 24. 01.

Prijekcija filma Plan 9 From Outer Space + Horrorsurf slušaona

Napad zlog vanzemaljskog oka! Vanzemaljski tinejdž zombiji! Morski Behemoth! I još puno drugih užasa što izbezumljuju oskudno odjevene ljepotice uz zvukove horror surfa i prigodno pivo iz 50-ih, Blue Moon po akcijskoj cijeni ponedjeljkom navečer u prvoj prostoriji OKC Palacha.

Prvi B-Monday udruge The Hauntlings donosi kultni Plan 9 from outer Space, proglašen najgorim filmom svih vremena. Toliko kultno grozan da je Tim Burton morao snimiti film o redatelju (možda ga znate? Ed Wood); Bela Lugosi, Vampira, ekološki osviješteni vanzemaljci i naravno živi mrtvaci.

Nakon filma slušamo horror surf i družimo se uz akcijski Blue Moon!

Ponedjeljak, 20 h, OKC Palach

b movies

Sezona kiselih krastavaca

Predstava je zamišljena kao ogledalo hrvatske zbilje, a zrcali se u priči o obitelji koja je iz stanja imaštine došla u stanje neimaštine. Njihova prijetvornost rezultat je tipičnog balkanskog mentaliteta u kojem prednjači vanjština. Radnja je smještena u vrijeme sezone skijanja, te se obitelj koja je nekoć odlazila na skijanje odlučila skrivati u svome stanu kako bi njihovi prijatelji i susjedi mislili da su na skijanju.
Muškarac, nekada uspješan poslovni čovjek, sada iza sebe ima propalu tvrtku i hrpu neplaćenih računa; žena, nekada kći jugoslaveskog diplomata sa perspektivnom budućnošću, danas očajna kućanica koja pokušava zadržati privid nekadašnjeg života na visokoj nozi; dječak, razapet između ludila roditelja i pritisaka vanjskog svijeta – protagonisti su ove priče. Svaki od njih različito se nosi sa realnošću, no pronalaze zajedništvo u kolektivnom bijegu od stvarnosti, kojim odgađaju probleme u kojima su se zatekli.

U projektu su sudjelovali Posve moguća družina Rijeka, Udruga Škatula, Umjetnička Organizacija Kreativni laboratorij suvremenog kazališta – Krila.

Više o predstavi na linku.

AUTORSKI TIM:
Tekst: Jelena Tondini
Režija: Jelena Tondini, Zoran Josić, Edo Kalebić, Nina Sabo
Dramaturgija i autorski tekst: Jelena Tondini
Izvođači: Zoran Josić, Nina Sabo, Edo Kalebić
Kostimografija i scenografija: Sanja Stojković
Dizajn plakata: Andrea Kustić
Savjetnik za pokret: Jorge Correa Bethencourt

Upad 35 kn, studenti 25 kn
rezervacije na: [email protected], 098 926 2327

Utorak, 19:30h, Filodrammatica

sezona kiselih krastavaca

Privremeni objekti i hibridni ambijenti – retrospektivna izložba ljubljanskog umjetnika Marka Batiste

Prvobitno predstavljena 2014. godine, retrospektivna izložba Privremeni objekti i hibridni ambijenti ljubljanskog intermedijskog umjetnika Marka Batiste dolazi u Filodrammaticu (Korzo 28/1). Izložba sadrži radove nastale u posljednjih sedam godina umjetnikovog djelovanja, spajajući intermedijske performativne prakse, zvučne i vizualne instalacije te fizičko-osjetilne eksperimente u okolišu zasićenom strojevima, tehnološkim diverzijama i intenzivnim zvukovima.

Kako izgledaju i zvuče Batistini eksperimentalni sustavi elektromagnetske radijacije i prijenosa informacija, elektrokemijski sustavi i visokonaponski eksperimentalni sustavi, poslušajte već u četvrtak na otvorenju izložbe, ili do 6. veljače!

Izložba je sjajna najava sajma Napusti normalne naprave (3 N) koji će 5. i 6. veljače u velikoj dvorani riječke Filodrammatice okupiti neobične projekte velikog broja inovatora i uradi-sam entuzijasta iz Hrvatske i svijeta (o tome uskoro opširnije)!

Opširnije na stranicama udruge Drugo more.

Otvorenje izložbe 21.1.2016., 19:00 h.
Izložba traje do 6.2.2016.

Refleks: Radionica sitotiska Biskupovo ljubavno pismo

Radionica sitotiska održat će se od četvrtka do nedjelje u upravo oformljenom studiju sitotska u Palachu, koji će raditi pod palicom Sanje Stojković (DIYsitolab), u organizaciji Drugog mora. Prvi susret u Palachu održat će se u četvrtak u 16:00 h, a od petka će se raditi od jutra do mraka.

S obzirom da je broj polaznika ograničen na neodređen broj između 12 i 18, zainteresirane za radionicu molimo da se jave na e-mail adresu [email protected]!

Tema radionice je Biskupovo ljubavno pismo i za početak je važno da smislite nešto (što god hoćete) što bi na jednom komadu papira jednostavno vizualno predstavilo ljubavno pismo jednog biskupa. Pri tome bez predrasuda i ograničenja razmišljajte o ljubavi, koja može imati različite predznake, slojeve, značenja…
Radionicu će voditi grupa Škart, osnovana 1990. godine u Beogradu, koja se u svom radu primarno bavi poezijom, dizajnom, a i drugim stvarima koje se mogu podvesti pod arhitekturu ljudskih odnosa. Svoj su rad predstavljali po cijelom svijetu, a svugdje gdje su bili drukčije ih pamte jer pjevaju, pišu, crtaju, grade, a priča se i da snimaju film. Mi smo u Rijeci imali sreću upoznati ih u različitim oblicima, između ostalog i kroz sitotisak radionicu o protestnim plakatima. Više o njima doznajte na neažuriranom sajtu www.skart.rs.

Biskupovo ljubavno pismo