Programi u prostorima Molekule // 25. – 31. 01.

Six Martinis Roots

Six Martinis Vam Predstavlja Six Martinis Roots, prošireni program aktivnosti povodom trogodišnjice koncepta SM.

Utorak, 26.1.
OKC Palach, 19:30 h
Feedback
Antonio Kiselić

Prezentacija i razgovor s publikom o Six Martinisu, kroz kritički moment artikulacije zajednice i publike prema konceptu.

Srijeda, 27.1.
OKC Palach, 19:30 h
(homo)erotska umjetnost i muška tjelesnost kao vizualni znak
Tomislav Čop

Budući se umjetnost, ljepota i seksualna žudnja presijecaju u zajedničkom ishodištu – vidu, propitivanje granica samopoimanja, (seksualnih) identiteta i izgleda te idealizacije muškoga tijela i maskulinosti u vizualnoj kulturi od višestrukog je značaja. Izlaganje propituje transformaciju i produkciju specifičnih značenja u suvremenom poimanju seksualnosti i (muške) tjelesnosti s obzirom na problem rodnog relativizma i recepciju muškog tijela te njegovih kodificiranih značenja u vizualnim umjetnostima i popularnoj kulturi.

Četvrtak, 28.1.
OKC Palach, 19:00 h
Seksualnost i otpor
Brigita Miloš i Sanja Milutinović

Otpor – kontekst – seksualnost (na primjeru jednog od motiva romana “Dionizio Vivo i gospodar kokaina”).

Petak, 29.1.
OKC Palach, 00:00 h, donacija 50 kn
Six Martinis Roots

Ulaz na Six Martinis Roots moguć je samo s pozivnicom.

Ako niste dobili svoju pozivnicu, možete je rezervirati putem maila [email protected] do 26. siječnja u podne. Broj pozivnica je ograničen.

Pytzek
https://soundcloud.com/burek

Zagrebački tech-house DJ, osnivač i sukreator nekoliko glazbenih labela, od kojih mu je internacionalno najpoznatiji “Burek”, s ponosom predstavljamo na Six Martinis Roots.

Njegov label nastao je u 2011. na kojem je ugostio umjetnike kao što su KiNK, Humandrone, Vedagor (aka Vakula), Toby Tobias, John Heckle, Homeboy, Inkswel, DJ Nature, Iron Curtis, IG Culture, Aubrey, Esa (one-half of Auntie Flo Live), Fudge Fingas i Marco Bernardi.

Pytzek je nastupao diljem Europe, od Londona, Berlina, Ženeve, Pariza, Münchena, Beča, Beograda, Budimpešte … a poznat je većini ljubitelja elektronske glazbe. Njegov organski zvuk zavodljive plesne ritmičnosti zavest će sve prisutne na plesnom podiju, a ne sumnjamo da će za riječko gostovanje pripremiti set za pamćenje.

Bellen
https://soundcloud.com/bellenq

Bellen je već nekoliko godina prisutan na lokalnoj i nacionalnoj elektro sceni, započevši svoje ozbiljnije nastupe u klubovima i prostorima kao što su Discordia, Molekula, Crkva, Hartera i dr. Trenutačno, jedan je od rijetkih umjetnika koji se aktivno interesira istraživanjem deep house zvukova, a osim što se bavi DJ-ingom, slobodno vrijeme koristi za produkciju osobnih radova u spomenutom žanru.

Pero Despero
https://soundcloud.com/perodespero

Nepotkupljivi ljubitelj glazbe, koji se ne može ustabili u jednoj žanrovskoj koncepciji, potvrdio je svoj status kultnog glazboljupca, višestrukim nastupima u lokalnim i nacionalnim klubovima i festivalima, uvijek ostavljajući prisutne bez riječi. Pripremljenost i odgovornost ovog člana SM je na razini svakog profesionalca i voljeli bi ga vidjeti češće za DJ pultom, za kojim uvijek pomiče naše osjetilne receptore i tjelesne izlučevine do granica izdržljivosti.

Tikach
https://soundcloud.com/tikach

Tikach se DJ-ingom počeo baviti prije desetak godina, izbacujući prve radove koji su pretežno bili obilježeni techno zvukom. U Rijeci je puštao glazbu u većini klupskih prostora i ima vjernu grupu obožavatelja njegovog, uistinu širokog opusa glazbenih žanrova koji sežu od trapa i hip – hopa do tropical deep house-a. Imao je zapaženije nastupe na Dimensions i Illectricity festivalu, a trenutačno živi i radi u Zagrebu, gdje gradi zanimljiv put umjetnika koji želi živjeti od posla koji ga ispunjuje.

Di.Merkl
www.soundcloud.com/di_merkl

Najnoviji član SM kolektiva, di. merkl gradi polagano, ali uspješno svoj karijerni put glazbenog producenta i DJ-a. U samo nekoliko nastupa koje je održao samostalno ili kroz kolektiv, uspio je osvojiti publiku svježim i specifičnim melodičnim znanjem, koje je do nedavno postupno gradio u garaži, da bi zasijao kao newcomer kojeg obavezno morate početi pratiti.

marko batista

Privremeni objekti i hibridni ambijenti – retrospektivna izložba ljubljanskog umjetnika Marka Batiste

Prvobitno predstavljena 2014. godine, retrospektivna izložba Privremeni objekti i hibridni ambijenti ljubljanskog intermedijskog umjetnika Marka Batiste dolazi u Filodrammaticu (Korzo 28/1). Izložba sadrži radove nastale u posljednjih sedam godina umjetnikovog djelovanja, spajajući intermedijske performativne prakse, zvučne i vizualne instalacije te fizičko-osjetilne eksperimente u okolišu zasićenom strojevima, tehnološkim diverzijama i intenzivnim zvukovima.

Kako izgledaju i zvuče Batistini eksperimentalni sustavi elektromagnetske radijacije i prijenosa informacija, elektrokemijski sustavi i visokonaponski eksperimentalni sustavi, poslušajte do 6. veljače!

Izložba je sjajna najava sajma Napusti normalne naprave (3 N) koji će 5. i 6. veljače u velikoj dvorani riječke Filodrammatice okupiti neobične projekte velikog broja inovatora i uradi-sam entuzijasta iz Hrvatske i svijeta (o tome uskoro opširnije)!

Opširnije na stranicama udruge Drugo more.

Izložba traje do 6. veljače.

ri lit

Ri Lit: Noć velikog čitanja IV

Kotrljanje neformalne književne skupine Ri Lit nastavlja se u ovoj godini novim, četvrtim, izdanjem manifestacije Noć velikog čitanja IV. Kao i do sada, Ri Lit će se predstaviti riječkoj publici u dvorani Filodrammatica, posljednji četvrtak u siječnju, 28., s početkom u 20 sati, s potpuno novim pričama, a s autorima koji su već itekako poznati i izvan lokalnih granica.

Tea Tulić, Željka Horvat Čeč, Zoran Žmirić, Enver Krivac, Izet Medošević, Zoran Krušvar, Igor Beleš, Milan Zagorac i Davor Mandić čitat će svoje nikada prije objavljene radove premijerno na Noći velikog čitanja IV, i ako ste kojim slučajem ostali bez priča za sebe ili za svoje bližnje ovo je dobra prilika da se prepustite mašti sjajnih riječkih devetero autora!

Dođite i uvjerite se kako je svijet u njihovim pripovjestima doista beskrajan i kako su događaji u njemu otključana vrata za svakog tko želi ući! Ništa nije istraženo do kraja, zemljovidi nisu ucrtani, sva su kretanja nepredvidiva, uzbuđenjima nismo iscrpili izvore! Ri Lit su se odvažili još jednom povesti vas na izlet izvan dosega uobičajenog mirisa politike, novca, fizike!

Dođite u dvoranu Filodrammatica u četvrtak, 28. siječnja ove godine, a ne neke sljedeće, zauzmite udobni stolac na vrijeme jer broj je sjedećih mjesta ograničen.

Svi su dobrodošli, neovisno o društvenom i imovinskom statusu! Ulaz, a niti izlaz, se ne naplaćuju!

carnival snowboard ff

Carnival Snowboard Film Festival 2016

Četvrtak i petak, 28. i 29.1.
Galerija SKC, OKC Palach, 20:00 h

U sklopu Carnival Snowboard Sessiona, 28. i 29. siječnja u Galeriji SKC održat će se i Carnival Snowboard Film Festival. Festival je posvećen snowboard filmovima, amaterskim i profesionalnim, iz Hrvatske i svijeta. Nagrade i priznanja dodjeljuju stručni žiri angažiran od strane organizatora Carnival Snowboard Sessiona i publika, a nagrađivat će filmove u sljedećim kategorijama: najbolji film u kategorijama amaterskog i profesionalnog filma, najbolji film po izboru publike. Stručni žiri također ima pravo dodijeliti i posebna priznanja. Ulaz na projekcije je slobodan!!