Programi u prostorima Molekule 12. – 14. 02.

KLIKER Radionica

Radionica kreativne komunikacije radionica je za djecu, mlade i odrasle, neplesače, plesne amatere i plesne profesionalce koju će voditi iskusna plesačica i edukatorica Tamara Curić. Prijave se zaprimaju do 12.2.2016. na email [email protected]

O radionici:
Kako stvoriti okruženje u svojoj okolini koje se bazira na povjerenju, otvorenosti za novo i dozvoli za grešku? Na ovoj radionici naš fokus bit će u istraživanju komunikacije kao osnovnog elementa za kreaciju inovativne i sigurne sredine.

Kako je u suvremenom plesu komunikacija putem pogleda, dodira, pokreta, geste i artikulacije doživljenog osnovan način suradnje, razvijeno je mnogo alata i igara koje omogućavaju i hrane komunikaciju. To su alati koji hrane i kreaciju umjetničkih radova.

Na ovoj radionici Tamara će podijeliti neka od tih znanja s namjerom da polaznici dobiju tjelesno iskustvo komunikacije u pokretu i da imaju mogućnost povratne informacije i razmišljanja, na koji način bi se neka od tih znanja mogla prenijeti u svakodnevnu radnu okolinu, rad s djecom, umjetnička istraživanja i djeci dodatni alat za izražavanje.
Vježbe su jednostavne i zabavne. Sve što trebate je udobna odjeća i hrabrost za doživjeti nešto novo. Za rad nije potrebno nikakvo prethodno plesno iskustvo.

Detaljnije na linku.

Dobrodošli!

kliker radionica

Psychobilly Madness

Kada kažete  da Guitar Slingers, predvođeni psychobilly legendom Philipom Doyleom dolaze u Hrvatsku s najboljim mladim UK bendom The Moonshine Stalkers, podržani europskim debitantima godine Clockwork Psycho, te lokalnim snagama The River Sharks, onda možete očekivati potpuni Psychobilly Madness.

Ulaznice po cijeni od 35 kuna možete kupiti u Dallas Music Shopu, dok će na dan koncerta u Palachz koštati 45 kuna.

Detaljnije na Facebook stranici eventa.

psychobilly madness

Hartera v(i)a Palach

Kao što (možda) znate, šačica entuzijasta ulažu trud i zarađene novce u rupu bez dna zvanu Hartera! Sve programe kojima nastoje obnoviti i urediti prostor odrađuju u njemu samome, na licu mjesta. E ovoga puta ne! Dolaze vam u Palach otresti prašinu koja je padala i pada po njima za vrijeme rada i događaja u Harteri.

Pripremili su za ovu subotu urnebes na dva floora koji će se odvijati u prvoj i trećoj prostoriji kluba Palach. Na jednom flooru vas čeka dub i razni downtempo žanrovi, dok će na drugom flooru tresti nešto brži ritmovi: tko se kako osjeća, neka se podijeli!

Tu sudjeluju Ri Rootz, Gerila Crew, Flying Donkeys te Innerspacekolektiv, ali i pojedinci koji zdušno rade i djeluju u toj velebnoj bivšoj tvornici papira!

I to sve vas očekuje za 10 kuna do ponoći, a 20 kuna nakon!

Za one koji žele znati više!

Hvatanje tradicije suvremenim zamkama

Neforamalnu skupinu Trapula čine pulski arhitekti, dizajneri i umjetnici bliski idejama environmental arta. Područje interesa nalaze u izvođenju multidisciplinarnih umjetničkih zahvata, instalacija i intervencija s naglaskom na nove tehnologije, materijale i postupke u javnom prostoru, u kojima se prožimaju ekologija, umjetnost, turizam, edukacija i znanost.
Skupina djeluje u cilju stvaranja prepoznatljivih vizualno perceptivnih repera visoko umjetničke i estetske naravi, koji mogu postati nositeljima suvremenog identiteta određenog područja. Djelovanje skupine podrazumijeva uključivanje i suradnju s javnim i privatnim sektorom, kao i s drugim umjetnicima ili umjetničkim skupinama, pri čemu se velika pozornost polaže na aktivnu i dijalogizirajuću participaciju lokalne zajednice te lokalnog kulturnog, materijalnog i duhovnog naslijeđa.

Članovi čvrste jezgre neformalne grupe Trapula su arhitekti Dino Krizmanić i Leonid Zuban, dizajner svjetla Dean Skiraumjetnici Robert Pauletta i Bojan Šumonja, te novinar Sven Semenčić.

Skupina Trapula do sada je radila na više projekata u Puli, Premanturi, Labinu i Rabu, a sada ih izlaže u Galeriji Filodrammatica. Izložba se otvara u četvrtak, 18. veljače u 19 sati, a moguće ju je posjetiti do 4. ožujka 2016. godine.

Detaljnije na stranicama udruge Drugo more.
trapula