Programi u prostorima Molekule // 15. – 21. 02.

Rijeka psihologije

Rijeka psihologije provodi se u okviru Tjedna psihologije koji se obilježava na državnoj razini s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice. Cilj projekta je popularizacija psihologije i promicanje njenog položaja u društvu kroz organizaciju popularnih predavanja, radionica, promocija, debata, tribina, izložbi i znanstvenih kafića u različitim prostorima na području Rijeke.

Godine 2012. na području Rijeke je Odsjek za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci odlučio obilježiti Tjedan psihologije na malo drugačiji, malo glasniji, malo vidljiviji način i pokrenuo Rijeku psihologije, manifestaciju zanimljivog i znakovitog imena. Rijeka psihologije zamišljena je kao projekt suradnje sveučilišne zajednice, lokalne i regionalne samouprave, neprofitnog i profitnog sektora koji promiče psihologiju i volonterstvo, a pri tome ima i humanitarni karakter. Osim Odsjeka za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Rijeci u organizaciji Rijeke psihologije sudjeluju i Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra, Grad Rijeka, Udruga studenata psihologije ‘Psirius’ i Ri Psi Alumni klub, a svake se godine uključuju i brojni drugi suradnici.

Ovogodišnjem izdanju pridružio se i OKC Palach, gdje će se u utorak, 16.02., u 19:00 sati održati tribina pod nazivom Uloga psihologa/inja u zalaganju za pozitivne društvene promjene vezane uz LGBTIQ+ zajednicu. U tribini sudjeluju: Jasminka Juretić, Snježana Božić, Tomislav Čop, Mauro Lacovich i Lorena Zec.

Kompletan program ovogodišnjeg izdanja Rijeke psihologije možete preuzeti ovdje.

rijeka psihologije
TRAPULE (nerealizirani projekti)

Neforamalnu skupinu Trapula čine pulski arhitekti, dizajneri i umjetnici bliski idejama environmental arta. Područje interesa nalaze u izvođenju multidisciplinarnih umjetničkih zahvata, instalacija i intervencija s naglaskom na nove tehnologije, materijale i postupke u javnom prostoru, u kojima se prožimaju ekologija, umjetnost, turizam, edukacija i znanost.

Članovi čvrste jezgre neformalne grupe Trapula su arhitekti Dino Krizmanić i Leonid Zuban, dizajner svjetla Dean Skira, umjetnici Robert Pauletta i Bojan Šumonja, te novinar Sven Semenčić.

Trapula je radila na više projekata u Puli, Premanturi, Labinu i Rabu, od kojih nijedan nije bio proveden, a sada ih na jednom mjestu okuplja u Galeriji Filodrammatica!

Otvorenje izložbe zakazano je za četvrtak, 18.02., u 19:00 sati, dok istu možete pogledati do 4.03.

Više o izložbi i svakom projektu pročitajte na stranicama udruge Drugo more.

trapule
Proces #2

Prvi Proces je već dugo iza nas, stoga smo Vam odlučili pripremiti još jednu poslasticu – Proces #2. Iz Vakum Recordsa u goste dovodimo Evana. Stoga, rezervirajte 19. veljače za Innerspace i Palach.

Evan je strastveni kolekcionar ploča, s karijerom iza gramofona od skoro više od 15 godina. Za sebe voli reći da stilski šara od deep house-a, disca, pa sve do techna i electra. Na Evanov glazbeni izričaj (točnije: stilsko šaranje) veliki su utjecaj imali chicago/detroit house i techno. Svirao je skoro po čitavoj Hrvatskoj, te zajedno s Disrupted Project-om i Borutom Cvajnerom vodi vinyl-only label Vakum Records. Jedan od glavnih ciljeva Vakum etikete jest predstaviti talentirane producente s područja ex-Jugoslavije. Njihovu su kvalitetu prepoznali mnogi stoga je i razumljivo da support stiže sa svih strana – dosad, od imena poput, Marcel Dettmann, Steffi, DVS1, Ben Sims, Miss Sunshine itd.
U izboru traka i fine selekcije pridružuju mu se i dobro poznati riječki momci – One N i Roland.

One N poznat je po svojim nastupima je u Rijeci i okolici, na raznim eventima i festivalima poput Somewhere In the Woods festivala na Krku i Lighthouse Fetivala u Poreču. No, ovoga puta samo za Proces „dolazi“ u potpunom novom ruhu – po prvi puta će se riječkoj publici predstaviti vinyl setom.

Roland je riječkoj publici poznat i kao Ronnie M čije smo selekcije imali prilike poslušati u svim većim klubovima i na svim većim eventima u gradu, te posljednjem Proces-u u Harteri.

Ostavite obaveze kod kuće i 19. veljače krenite putem Palacha jer se za vas sprema Proces #2.

Ulaz: 25/35 kn
Vrata: Od 23h do 05h

Detaljnije na Facebook stranici eventa.

proces
Otrovna Kristina

Otrovna Kristina novi je bend na regionalnoj rock sceni. Ova trojka je posegnula daleko u rock prošlost, naslonila se na paletu utjecaja u rasponu od Led Zeppelina i  Black Sabbatha do Bijelog Dugmeta, dodala tome dašak današnjeg vremena kroz opus Jacka Whitea i spremila nisku ubojitih riffova uz dvoglasno pjevanje koje će  predstaviti na svom prvom riječkom koncertu.

Debitantski album Otrovna Kristina, sniman i miksan u Zagrebu prošle godine, objavljen je 21. rujna kao besplatan download i do danas skinut više od 3000 puta, a predstavili su ga na rasprodanom koncertu u malom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu. Materijal predstavlja singl Pita čiji je videospot u produkciji Drumwitch videa također premijerno prikazan na isti datum. Album Otrovna Kristina možete poslušati i skinuti s web sitea banda.

Za ”domaći” štih eventa pobrinut’ će se opatijci iz Družbe Bijesnih Lisica. Petorka koja je na okupu od proljeća 2014. svira sirovi rock’n’roll, a iza sebe ima studijski demo album naziva Družba bijesnih lisica kojeg će i koncertno predstaviti.

Ulaznice po 20 kuna su u pretprodaji na šankovima Palacha i Beertije te online naentrio.hr, dok će na dan koncerta ulaznica koštati 30 kuna.

Detaljnije na Facebook stranici eventa.