Programi u prostorima Molekula // 29.2. – 05.3.

Predavanje: Snimateljski pristupi

Pozivamo vas na predavanje Snimateljski pristupi koje će u ponedjeljak29.02. u 19 sati održati magistar kamere, filmski snimatelj i fotograf Daniel Bakotić u uredu udruge Filmaktiv (Filodrammatica, Korzo 28/1).

Daniel Bakotić radi kao snimatelj, direktor fotografije i predavač teorije snimanja, kamere i svjetla a na ovom će nas predavanju upoznati s ulogama snimatelja u različitim filmskim žanrovima.

Predavanje se provodi uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”, Grada Rijeke Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ulaz je slobodan svima!

snimateljski pristupi

Debeli Precjednik // Gužva u 16-ercu // Grupa Tvog Života

Tri glavne uzdanice osječke i slavonske punk scene – Debeli Precjednik, Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života stižu u OKC Palach u petak, 4. ožujka.

Debeli Precjednik aktivan je još od davne 1994. godine. U dva desetljeća bend je svirao s najvećim imenima na svjetskoj punk sceni zabilježivši više od 500 koncerata i četiri velike europske turneje. Na kontu imaju tri EP-ja, četiri albuma i nagradu Zlatna Koogla iz 2007. za najbolji bend godine.

Osječka Gužva u 16-ercu nastala je nešto prije grupe Debeli precjednik, točnije u svibnju 1993., kada su u Zagrebu odsvirali i svoj prvi koncert. Bend je 90-tih pobijedio na, tada prestižnom Art&Music festivalu u Puli, osvojio Crnog mačka za Najbolji novi bend te objavio debi Čir na 12-ercu. Sredinom 2000-tih stiže nasljednik, Punk urac, a 2012. i odličan Je ne regrette rien te naposlijetku sjajni singl Arene.

Grupa tvog života, agro-sexual šank-pank bend, kako su sami sebe okarakterizirali, nastala je 2001. godine, a pet godina kasnije objavljuju svoj prvi i, zasad, jedini albumKolo spaja ljude. Od 2005. band djeluje u nepromijenjenom sastavu.

Ulaznice za ovaj punk koncert godine u Palachu možete nabaviti na šankovima Palacha i Beertije, te na entrio.hr po cijeni od 30 kuna. Na dan koncerta ulaznice će koštati 40 kuna.

Više o koncertu saznajte ovdje.

debeli precjednik

Tides of Youth Launch Party #1

Sjećate li se TOY festivala?? Ako se ne sjećate, znači da niste bili tamo (ili ste bili u nekim drugim sferama), što možete odmah uvrstiti u jedne od najvećih grešaka u vašem životu!  Ali bez brige, 5.ožujka smo tu za vas da vas uputimo (neke i podsjetimo) što vas čeka da idućem TOY festivalu, za početak na Dub Flooru.

Očekuju vas munje i gromovi, drevni zov iskonskih plemena, najzajebanija ekipa na Zapadu i 6 moćnih Warrior Chargeovih hogova! I u ova tmurna vremena gdje ljudi postaju građevine, premijeri centralne ličnosti u lokalnoj crkvi općine South Park, kad Monty Python zaista dokazuje da nije komedija, nama ništa ne preostaje nego i dalje širiti poruku u ime svih „izdajnika“.

Više o izvođačima saznajte ovdje.

tides of youth
Tribute to Bowie & Lemmy

Udruga Ri Rock vas 05. ožujka poziva na kraljevsku večer punu sjećanja, dobre glazbe, zabave i druženja generacija, a sve u spomen nedavno preminulim legendama rock glazbe Lemmyju Kilmisteru i Davidu Bowieju.

Večer ispunjena pozitivnim vibracijama započet će uz specijalni ceremonijalni događaj otkrivanja memorijalnih ploča u počast ikonama i začetnicima rock pokreta Lemmyju Kilmisteru i Davidu Bowieju. Memorijalne ploče dala je izraditi Udruga Ri Rock uz pomoć riječkih umjetnika Nike Pavlović i Tonka Vukonića, a iste će biti postavljene u OKC Palach za vječno sjećanje na izuzetno glazbeno umijeće, talent i doprinos alternativnoj glazbi. Nakon ceremonije i kratkog govora članova Udruge Ri Rock i radio voditelja Roberta Jovanovića, uslijedit će zabavno koncertni program. Tako će u prvoj prostoriji Palacha posjetitelji uživati u video projekciji spektakularnih živih nastupa i spotova Davida Bowieja te se prisjetiti njegovih vječnih hitova i nezaboravnih trenutaka. U istom momentu u trećoj prostoriji Palacha održat će se koncert za sve fanove Lemmya. Koncertni program otvorit će speed metal bend Speedclaw iz Rijeke, a uzavrelu večer održavat će riječki glazbenici koji će zasvirati obrade Lemmyjevog benda Motorhead.

Članovi bendova Krematorium, Mandrili, Lost Lucid, Big Rocking Daddys, Uma Thurman, GreeNmill, PleteRi, MBurns, Syleth, Školjke/ Disconation, Speedclaw, pa čak i član srpskog benda Wolfram, te mnogi drugi okupljeni pod imenom Riječki Glazbenici Sviraju Motorhead zabavit će sve posjetitelje i odati počast kralju žestoke i glasne glazbe obradama Motorheadovih hitova. Za sam kraj koncerta vesela večer će zapravo tek započeti uz odlični Motorhead tribute bend Iron Fist.

Po završetku koncerta Palach se pretvara u najluđi party do ranih jutarnjih sati.

Više informacija i satnicu programa možete pronaći ovdje.

Trapula: TRAPULE (nerealizirani projekti)

Neforamalnu skupinu Trapula čine pulski arhitekti, dizajneri i umjetnici bliski idejama environmental arta. Područje interesa nalaze u izvođenju multidisciplinarnih umjetničkih zahvata, instalacija i intervencija s naglaskom na nove tehnologije, materijale i postupke u javnom prostoru, u kojima se prožimaju ekologija, umjetnost, turizam, edukacija i znanost.

Članovi čvrste jezgre neformalne grupe Trapula su arhitekti Dino Krizmanić i Leonid Zuban, dizajner svjetla Dean Skira, umjetnici Robert Pauletta i Bojan Šumonja, te novinar Sven Semenčić.

Trapula je radila na više projekata u Puli, Premanturi, Labinu i Rabu, od kojih nijedan nije bio proveden, a sada ih na jednom mjestu okuplja u Galeriji Filodrammatica!

Izložbu otvorenu 18. veljače možete posjetiti do 4 ožujka.

Više o izložbi i prezentiranim projektima pročitajte na stranicama udruge Drugo more.trapule