Programi u prostorima Molekule // 8.3. – 12.3.

Otvoren natječaj za prijavu filmova na STIFF – međunarodni studentski filmski festival

Nakon uspješna dva izdanja i ukupno više od 3000 prijavljenih filmovaSTIFF – međunarodni studentski filmski festival poziva studente filma, animacije i umjetničkog videa da svoje radove prijave na ovogodišnji treći po redu festival.

STIFF je posvećen promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video industrije u Hrvatskoj i u regiji, a zajednički ga organiziraju Filmaktiv Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Prijave su otvorene za studentske igrane, dokumentarne i animirane filmove u trajanju do 60 minuta, nastale u periodu nakon 01. siječnja 2014. godine. Filmovi se prijavljuju isključivo preko FilmFreeway platforme, a krajnji rok za prijavu je 20. svibnja 2016. godine.

Fokus ovogodišnjeg festivala su dokumentarni filmovi pa se posebno pozdravljaju prijave iz tog područja. Ovogodišnja novina je i kategorija studentskog eksperimentalnog filma i umjetničkog videa.

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film te će i publika imati priliku izabrati svog favorita.

Uz besplatan ulaz na sve projekcije, festival će se održati u Art-kinu Croatia, od 13.10.2016. do 15.10.2016. godine.

Pratite STIFF na web straniciTwitter profilu i Facebook stranici.

Festival se provodi uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova” i Sveučilišta u Rijeci.stiff

Elevatorart Rivisited : Elevatorart u RI

Galerija SKC poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu Elevatorart Revisited : Elevatorart u RI pod vodstvom Nikolete Marković.
Elevatorart radi kao istraživačko-dijagnostički alat koji ulazeći u manje društvene cjeline (poput zajednice stanara) pokušava razumjeti mehanizme uspostavljanja i održanja zajednice/zajedništva u današnjem kontekstu koji je penetriran visoko-individualiziranom, otuđujućom neoliberalnom paradigmom. Model ulaska u jednu zajednicu najčešće se sastoji od naizgled naivnog pitanja – koje je mjesto (pozicija i uloga) suvremenog umjetnika/ce te suvremene umjetnosti danas?

Radionica je zamišljena kao serija intenzivnih radionica – susreta sa neposrednim, najdirektnijim susjedima Galerije SKC u RIjeci. Radionica će trajati kroz cijeli mjesec ožujak u i okolo Galerije SKC (OKC Palach, Kružna 8).

elevator art

CORNERS koncert – Gipsy Groove & Officer Down
Nakon što je u lipnju prošle godine zbog neodobrenih viza bio primoran otkazati turneju po Hrvatskoj, kosovski bend Gipsy Groove u petak 11. ožujka napokon dolazi u riječki Omladinski kulturni centar Palach! Za toplu dobrodošlicu i plesno zagrijavanje pobrinut će se riječki osmočlani ska/punk/reggae kolektiv Officer Down!

Nastao 2010. godine, Gipsy Groove kombinira balkansku romsku glazbu s elementima jazza, reggaea, funka i ska, izazivajući plesne pokrete na karizmatičnim i energetičnim koncertima koji su obilježeni čestim improvizacijama. Članove benda krase različite narodnosti, a tu kulturnu raznolikost, kao i posvećenost ljudskim pravima, miru i pacifizmu, bezrezervno izražavaju u svojim nastupima.

Gipsy Groove danas slovi za jednog od najpoznatijih kosovskih bendova, uvršten u popis redovitih izvođača najposjećenijih koncertnih dvorana i događaja u svojoj zemlji. Doprinoseći između ostalog razbijanju predrasuda prema romskoj zajednici, članovi benda aktivno dokazuju kako ljudi različitog porijekla i grupnog identiteta mogu zajednički surađivati i stvarati.

Njihov prvi album “Gipsy Groove” snimljen je 2013. godine, sadržavajući osam pjesama među kojima je i nekoliko obrada poznatih tradicionalnih romskih izvedbi. U prosincu 2014. godine izdali su drugi album “BalkanMania”, progovarajući o slobodi kretanja, emancipaciji žena, ljubavi i rock and rollu. Na putu prema zapadu u sklopu europske turneje, Gipsy Groove se na jednu večer zaustavlja i u Rijeci, s jasnom porukom kako njihov nastup u lipnju prošle godine nije bio otkazan, već samo odgođen!

Koncert počinje u 22 sata, a ulaz je besplatan!

Udruga Drugo more koncert organizira u sklopu događaja CORNERS Audience Link, kojim želim predstaviti i najaviti CORNERS Triangle, dvotjedni događaj koji će se krajem svibnja i početkom lipnja istovremeno provoditi u gradovima-sjedištima organizacija Drugo more (Rijeka), Pogon (Zagreb) i Exodos (Ljubljana).

Tom će se prilikom Zamet od rubnog riječkog naselja prometnuti u središte umjetničkog djelovanja, postajući pozornicom za dvadesetak umjetnika koji će predstaviti svoje suradničke radove nastale na ekspedicijama i susretima po raznim uglovima Europe u okviru međunarodne platforme CORNERS.

Metal Meltdown

Prošle godine smo vas tresli trostrukom dozom thrash metala! Potom smo Vas počastili dolaskom black metal velikana istovremeno se pripremajući za nadolezeće ljetne spektale. Ipak, odlučili smo rastopiti vaša srca novom dozom metala jer udruga Ri Rock donosi prvi METAL MELTDOWN!

Za prvo ovogodišnje rastapanje čelika, pobrinuti će nešto veseliji zanesenjaci koji svoj metal stapaju s hardcoreom koji se pritom oslanja na death metal da bi se nešto kasnije prebacio u moderan groove itd.

Nastupaju:
THROATTWISTER (Zagreb, groove metal), NEGLECTED (Rijeka, groove death metal), DISPOSSESSED (Pula, metallic hc).

Subota, 12.3., 22h
Upad 25 kn

metal meltdown