Programi u prostorima Molekule // 21. 3. – 27. 3.

Riječka luka – zvučna slika podmorja

“Kako pod vodom zvuči remorker koji isplovljava iz luke? Ili brodski vijak, propela, udaljen desetak metara od lukobrana? Kakav je zvuk mora – ispod vodene crte – koji udara u krmu ribarice vezane za kraj? Kako ribe “čuju” udaljen zvuk lanaca lučkih bova na buri?”

Nakon što je je početkom prošle godine izložio zvučnu instalaciju TRAG U VREMENU koja je tematizirala riječku industrijsku baštinu, Ivo Vičić će do 2. travnja 2016. godine u galeriji Filodrammatica predstavljati svoj novi rad: RIJEČKA LUKA – ZVUČNA SLIKA PODMORJA.

Podmorje riječke luke vrlo je zanimljivo i prilično bučno mjesto s nizom zvukova koji su sada prvi put predstavljeni javnosti.

Osim snimljenog materijala korištenog u zvučnoj kompoziciji / instalaciji, moguće je poslušati podmorje luke u stvarnom vremenu, jer će tijekom izložbe u moru na riječkom lukobranu biti postavljeni HIDROFONI (posebni mikrofoni za podvodno snimanje) koji će putem interneta prenositi zvuk u galerijski prostor.

Više o izložbi na stranicama udruge Drugo more.

Ri Rock klinika

Ri Rock Klinika – Savjetovanje za bendove i glazbenike

Udruga Ri Rock poziva na radionicu za savjetovanje, korekciju, usmjeravanje i pomoć u radu s vlastitim bendom ili samostalnom karijerom glazbenika pod nazivom “Ri Rock Klinika – Savjetovanje za bendove i glazbenike”.

Dugo očekivana savjetodavna klinika je nova vrsta radionica u kojoj sudionici vode glavnu riječ postavljajući pitanja koja su glavna vodilja u rješavanju zajedničkog problema. Voditelji usmjeravaju sudionike, nude potrebne odgovore, traže načine kako bi pomogli te dijele znanje koje su skupili tijekom dugogodišnjeg rada u organizaciji događaja, bookiranjem te i sami djelujući u bendovima. Zamišljena kao prva pomoć bendovima i glazbenicima pružit će prijeko potrebne odgovore, upoznati i udružiti istomišljenike te pokušati pitanjima svih sudionika obuhvatiti što veći broj problematike izravno djelujući na što veći broj zainteresiranih aktera glazbene scene na jednom mjestu u jedno vrijeme.

Više o Ri Rock klinici pročitajte ovdje.

punčke

Punčke

Otkad je njihov aktualan album ugledao svjetlo dana Lucija, Anja i Ruby postale su jedan od najtraženijih bendova regije. Dnevnik Punčki uključivao je nebrojene nastupe po klubovima i festivalima među kojima se ističu svirke na Exitu, Szigetu, Superuhu, u rasprodanom Malom pogonu Tvornice kulture, ali posebno dva gostovanja na koncertima Queens Of The Stone Age u Ljubljani i Zagrebu za što je pozivnica stigla ravno iz stožera Josha Hommea i njegove bande.

Originalno iz Vinkovaca i Novske Punčke su nekada brojile i 6 članica, no krajem 2010. vraćaju se tročlanoj jezgri koja se sastoji od Lucije (gitara / vokal), Ruby (bubnjevi) i Anje (bass gitara). Kako se ne žele ograničavati na samo jedan glazbeni pravac, cure danas u svojim pjesmama kombiniraju različite utjecaje i stvaraju nekakav drugačiji zvuk od onoga što je bilo u početku benda, a publika ih često opisuje kao indie-pop bend s primjesama Televisiona, Joy Divisiona, Patti Smith i drugih. Prvo izdanje, album “Robot koji hekla” same su objavile 2010., nakon koga je usljedio EP “Mehanizmi obrane” (2012.) te već spomenuta hvaljena ploča “Sunčano s povremenom naoblakom” kojeg su Punčke službeno izbacile u rujnu 2013. godine. Velik uspjeh aktualnog albuma rezultat je fascinantne i nenametljivo moćne kolekcije zaraznih pop melodija i šarmantnih tekstova često nošenih distorziranom bukom i kontroliranim kaosom kojeg proizvode tri naizgled plahe djevojke. Tekstualno Punčke su jedan od najiskrenijih bendova na koje ćete naići, pa kad u nastupnom singlu “Petra Pan” pjevaju “Biti sretan, to je najbolje” imaju moć razoružati i najveće pesimiste. Bitan dio proboja Punčki leži u neumornom touriranju po cijeloj regiji. Samo u prethodnih nekoliko godine odsvirale su više od 150 koncerata u Hrvatskoj i regiji, a i izvan nje.

Početkom 2015. ponovno ulaze u studio i kreću snimati drugi studijski album „Ništa nije kako se čini“ koji je izašao 01.03.2016. godine. Album je prethodno najavljen singlovima „Oceana“ i „Protiv nas“ koji su pronašli veliko odobravanje publike i kritičara. Sve datume narednih koncerata diljem regije, na kojoj će bend promovirati album, možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.

Karte, po simboličnoj cijeni od 20 kn, možete kupiti šankovima Palacha i Beertije te online na entrio.hr. Na dan koncerta ulaznica je 30 kn.

hartera colors of bass

Colors of Bass

Drum’n’bass je muzički pravac i kultura koja od svojih početaka živi već skoro 30 godina, koja se nikad nije previše “iskomercijalizirala”, a koja je sama po sebi imala veliki utjecaj na mnogo žanrova. Taj brzi breakbeat ritam raspona od 150 do 180 BPM-a je rame uz rame s Rave i Hip-Hop muzikom 90-ih godina mijenjao načine na koje klupska scena funkcionira. Kako u svijetu, tako se i u Hrvatskoj DnB mnogo zavolio, a Rijeka ga je prihvatila na posebni način.

Ipak, u moru novih žanrova i hibridizacije istih, ljubitelji DnB-a na ovim prostorima se znaju i požaliti kako dobrih partija nema baš često u mjeri kakvoj ih je bilo i “prije”. Mi smatramo da su to bezvezne priče te vam zato predstavljamo specijalni party u Harteri, gdje ćemo vas povesti kroz sve boje i nijanse ove tribalske muzike s londonskih ulica.

Bojanje Hartere drum’n’bass nijansama će se održati u petak 25.03., u velikoj prostoriji sa startom u 21:00. Doprinos za pokrivanje troškova će biti kao i uvijek minimalan, 20 kn.

Detaljnije o DJ-evima pročitajte ovdje.
Dođite, podržite, družite se, popijte koju i za-step-ajte!

HINT: od 22:00 do 00:00 uz kupljenu pivu – medica free

easter house

Easter House Session

Šarena jaja, mladi luk i kuhana šunka standardna su postava pravog uskršnjen ručka, a Mario Novak, Bellen i One N postava su još jednog partya u režiji Innerspace-a i Krek House-a. OKC Palach još jednom pružit će utočište ušima žednim sexy Chicago house-a, a Easter House Session po prvi puta donosi ova dva kolektiva združena u house izdanju.

Iako sama asocijacija na Uskrs su najčešće jaja ovim putem pozivamo sve dame da se pridruže ovom krajnje delikatnom procesu i unesu balance na plesni podij kako se jaja ne bi previše tucala :)

O svemu ovome više pročitajte na Facebook stranici eventa.

Ulaz 25/35 kn.