Programi u prostorima Molekule // 11. – 17. 4.

Objekti opasnih namjera

“Mogu li objekti imati opasne namjere? Štoviše, mogu li imati ikakve namjere budući da smo ih pribavili s jasnim i nedvojbenim ciljem da u našem svakodnevnom životu imaju određenu svrhu? Lako se prisjetiti osjećaja frustracije objektima koji nepredviđeno i kontinuirano odbijaju izvršiti svoju funkciju. Usprkos svojoj neposlušnosti, ovi objekti najčešće nastavljaju egzistirati u našem životnom prostoru i time ga mijenjaju protiv naše volje i svijesti. Ovo je prostor na rubu kontrole, prostor paralelne stvarnosti u kojoj objekti imaju opasne namjere. Bavljenje neposlušnim objektima vodi nas u centar složene psihološke i političke pozadine proizvodnih procesa. Polazeći od osobnih iskustava, izložba predstavlja narativne i dizajnerske intervencije na šest slučajeva iz svakodnevnog života koji postaju točke urona u dubinu nevidljivog i vibrantnog svijeta upotrebnih predmeta.”

Koncepcija izložbe “Objekti opasnih namjera” dizajnera Damira Prizmića i Nikole Bojića polazi od šest paradigmatskih slučajeva koji uključuju primjere poput USB sticka, kreditne kartice, plinske boce, tehnologije prepoznavanja lica, usluge „službe za korisnike“ i obrasca ponašanja korisnika u susretu sa strojevima koji „odbijaju suradnju“. Osim tekstova i dokumentacije o svakom od slučajeva, izložba uključuje i različite interaktivne predmete, fotografije, spekulativne scenarije i prototipove novih objekata koji su proizašli iz istraživanja „objekata opasnih namjera“.

Otvorenje izložbe zakazano je za četvrtak, 14.4.2016., u 19:00 sati u Galeriji Filodrammatica, dok sama izložba traje do 29.4.2016.

Detaljnije na Facebook eventu i stranicama Drugog mora.

objekti opasnih namjera

Drvored

Zagrebački bend Drvored izdao je svoj prvi album “Arhelino” u rujnu prošle godine, rasprodao mali pogon Tvornice kulture u Zagrebu na promociji te efektno završio godinu nastupima na “Balkankan turneji” koja je obuhvaćala klubove u Križevcima, Šibeniku, Splitu i Ljubljani. Ovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna puhačka sekcija, tekstovi na francuskom i hrvatskom jeziku te možemo reći kako su apsolutno unijeli svježinu na HR muzičku scenu. U kratkom roku njihovi koncerti postali su plesna atrakcija a žanr “balkankan” koji su osmislili polako ali sigurno širi se regijom. U 2016. godinu krenuli su sa novim spotom za pjesmu Johnny Ketty, instrumentalu kojeg vodi zavodljiva melodija brass sekcije i tradicionalni ska ritam gdje su pokazali svoj artistički pristup nastojeći istaknuti aktualnu posebnost usamljenog pojedinca u društvu, a to je upravo ono što svi ponekad emocionalno prolazimo.

Ulaznice po cijeni od 20 kn možete naći u Dallas Music Shopu te na šankovima Palacha i Beertije. Na dan koncerta ulaznica će koštati 25 kn.

Album možete poslušati ovdje, a više informacija o bendu i eventu saznati ovdje.

drvored

Pick & Play
Autorski projekt Aleksandre Stojaković Olenjuk – Pick&play – nastaje kao plod promišljanja odnosa gledatelja i izvođača u izvedbenoj, ili točnije, kazališnoj umjetnosti. Gledatelj kao sukreator – ne kao promatrač već kao ravnopravni sudionik izvedbenog / umjetničkog čina – jest jedna od temeljnih polazišta ove specifične predstave koja se izvodi isključivo za jednu osobu, koja svojim izborom određuje slijed budućeg umjetničkog čina i susreta.

Izvedbe će se održavati 30. i 31. ožujka, te 1., 2., 4., 5., 6., 11., 12. i 13. travnja, s početkom u 20, 20:30 i 21 sat u prostorima Filodrammatice. Zainteresirani su pozvani da svoj eventualni dolazak obavezno rezerviraju i najave pozivom na broj telefona 095 733 9880 (od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati) i tim putem izaberu željeni datum i vrijeme sudjelovanja u predstavi.
Aleksandra Stojaković Olenjuk je kazališna glumica trenutno zaposlena u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, gdje od 2012. godine sudjeluje u mnogobrojnim kazališnim predstavama. U dosadašnjem radu sudjelovala je u filmskim, televizijskim i kazališnim projektima, primivši nagradu publike za najbolje umjetničko ostvarenje 21. Marulićevih dana za ulogu Ružice i Zorke u predstavi Reces i ja. Aktivni je član Drugog mora unutar kojeg, između ostalog surađuje na kazališnim produkcijama Pristajanja i Statisti.

U produkciji predstave također su sudjelovali inženjer zvuka Daniel Žuvela i dramaturginja Ivana Đula.

Klikni za više informacija.

pickandplay

Sajam ploča

Još jedno proljetno druženje uz gramofonske ploče i druge formate. Na sajmu Vas očekuje 18 izlagača. Stoga, put pod noge i pravac OKC Palach. Družimo se od 10:00 do 17:00.

Više informacija ovdje.