Programi u prostorima Molekule // 4. – 10. 4.

Izložba Canadian Patent 142,352

Participativni performans Seeding poziva na interakciju, grupni rad i aktivno djelovanje u javnom prostoru. Kreacijom kuglica-bombica sačinjenih od gline, sjemenja povrća, cvijeća i zemlje, sudionici stvaraju osobne strategije zelene politike koje će biti ostvarene individualnim i grupnim akcijama osjemenjivanja javnog prostora u svrhu izgradnje nove arhitekture gradskog okoliša.

Ponedjeljak 4.4. Javna akcija
Okupljanje u Galeriji SKC, preuzimanje osušenih kuglica-bombica i pokretanje noćne akcije.
Galerija SKC u 19:00 do 23:00

Detaljnije na Facebook stranici eventa.

canadian patent

Moje, tvoje, naše: Nadzor

Jedanaesto izdanje manifestacije MOJE, TVOJE, NAŠE bavi se NADZOROM kao jednim od važnijih problema suvremenog doba. Određena vrsta nadzora prisutna je u svim civilizacijama i uvijek je u funkciji otklanjanja devijacija, usmjeravanja populacije u smjeru funkcionalnog ponašanja – što god bilo definirano kao funkcionalno ponašanje. Onaj tko nadzire uvijek je poziciji moći, ne samo u smislu definiranja prihvatljivog ponašanja, nego i u smislu prikrivanja vlastitih devijacija. Zbog toga smo svi nepovjerljivi prema nadzornicima, čak i ako prihvatimo njihovu definiciju prihvatljivog.

Prvi dan festivala (četvrtak, 7. travanj, u 20 sati) obilježit će otvorenje izložbe CRNA KOMORA u Mali salon, Rijeka, nakon čega se u petak i subotu (8. i 9. travanj) program najprije na nekoliko sati seli u Omladinski kulturni centar Palach, a potom u veliku dvoranu Filodrammatice.

Ulaz na sve sadržaje, koji će se održavati na engleskom jeziku, je BESPLATAN.

Program i raspored festivala pogledajte ovdje.

The Black Room // Koncertna promocija albuma In This Town Lies A City

Distune vam predstavlja riječku rock četvorku The Black Room. Nakon prošlogodišnjeg sjajnog EP-a sastav zaokružuje priču albumom prvijencem In This Town Lies A City.

Glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova te neo-psihodelije 80-tih i 90-tih.Tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada, s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života. Odbacujući standardne narativne vrijednosti, The Black Room se u stihovima bave tematikama društvenog statusa, izolacije, istraživanja i postizanja osobne slobode.
Uz utjecaje garažnog i noise rocka, moguće ih je smjestiti između Queens Of The Stone Age, Black Rebel Motorcycle Club i The Jesus And Mary Chain.

Uaznice po pretprodajnoj cijeni od 15 kn moguće je kupiti u Dallas Music Shopu Rijeka (Splitska 2a) i putem sustava Entrio.hr, dok će na ulazu cijena iznositi 20 kn.

black room
Regionalno finale 20. HGF Demo festivala

Prvo regionalno finale 20. HGF Demo Festivala održat će se u subotu, 9.travnja, u riječkom Palachu s početkom u 21:00.

Uz četiri finalista, Accidental One, Sillycons, Tight Grips i Absortick, nastupit će i prošlogodišnji sudionici HGF-a i pobjednici 49. zaječarske Gitarijade, partnera HGF-a, riječki Syleth, dok kao headliner prve finalne večeri, nakon dugo vremena, u Rijeku dolazi Zadruga!

hgf demo festival