Programi u prostorima Molekule // 27. 09. – 02. 10.

Balcan Can Contemporary Rijeka

Zamišljena kao sredstvo povezivanja fragmentirane i često izolirane umjetničke scene koja djeluje u području izvedbenih umjetnosti na Balkanu, platforma Balcan Can Contemporary svoj petogodišnji rad privodi kraju trodnevnim događanjem u Rijeci, u organizaciji udruge Drugo more.

U produkciji ljubljanskog instituta za razvoj i afirmaciju plesa i suvremene umjetnosti Emanat, u Rijeku dolaze Kradljivci slika, tehnoburleska koja se kroz zaglušujuću buku medijskih slika izruguje krutosti društvenih uloga. Predstava će se održati u Omladinskom kulturnom centru Palach u srijedu, 28. rujna 2016. godine, s početkom u 20 sati, a ulaz je besplatan. Više!

Interaktivnim performansom Protok žudnje redatelja Bojana Đorđeva, nastalim u zajedničkoj produkciji beogradske Teorije koja hoda i zagrebačkog Centra za dramsku umjetnost, posjetitelji će biti odvučeni u putešestviju gradom uz glasovno vodstvo nekoliko likova iz svjetske književnosti, ujedinjenih u potrazi za zadovoljštinom. Avanturistički performans održat će se u petak, 30. rujna, s početkom u 20 sati, a izvedbe traju do 23 sata. Početno stajalište ovog nesvakidašnjeg komada je caffe bar Voyager koji se nalazi preko puta željezničkog kolodvora Rijeka, odakle svakih petnaest minuta kreće nova izvedba za tročlano gledateljstvo. Performans traje 65 minuta, sudjelovanje je besplatno, a svoje mjesto u rasporedu polazaka možete rezervirati putem e-maila na adresu petra<at>drugo-more.hr. Za izvodbu performansa potreban je mp3 plejer ili smart telefon sa slušalicama, a pri rezervaciji termina možete rezervirati i mp3 player ako ga ne posjedujete. Više!

Kao egzotični začin domaćem balkanskom loncu, izrazito visokog stupnja ljutine, njemački izvedbeno-kazališni kolektiv Showcase Beat Le Mot izvest će predstavu Nazisupermenchen – Strava uobičajenog. Ova riječkoj publici već dobro poznata skupina (ZOOM Festival 2013ZOOM Festival 2014) često se u svojem radu radikalno obračunava s problematičnom građom koju nam je prošlost ostavila u nasljeđe, koristeći se surovim humorom, sarkazmom i prelaženjem granica dobrog ukusa. Spomenuta predstava tako prati nacističke Nadljude na njihovom putu kroz vrijeme, u nastojanju da pripreme čovječanstvo na veličanstveni dolazak Führera – Alfreda Hitlera. Urnebesnu igru na rubovima političke korektnosti Drugo more dovodi u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca, a riječka će je publika imati priliku pogledati u četvrtak 29. i petak 30. rujna u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, s početkom u 19:30 sati. Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni HNK Ivana pl. Zajca, radnim danom od 9 do 19 i subotom od 9 do 13 sati, te na mjestu održavanja predstave sat vremena prije početka. Predstava je na engleskom jeziku. Više!

Periskop – festival suvremenog plesa i pokreta
periskop-cover

Krenuvši iz promišljanja o potrebama plesne scene u Hrvatskoj i regiji, Prostor Plus u suradnji s NDA CRO pokreće Festival Periskop kao pilot-program kojim se nastoji objediniti, ojačati i decentralizirati edukativne, umjetničke i izvedbene kapacitete suvremenog plesa i pokreta. Prvo izdanje festivala donosi ukupno 10 izvedbenih dana, a uključuje sadržaje koji variraju od plesnih predstava i instalacija, preko plesnih predstava za djecu i mlade te audioture, do site-specific performansa, moderirane rasprave i radioničkih izvedbi u javnom prostoru.

najava festivala:
Subota | 24.09. | 19.30 h Periskop INTRO @ HKD na Sušaku
TRIJADA Maša Kolar | plesna predstava
cijena ulaznice: 40 kn // blagajna HKD na Sušaku
Gostovanje predstave realizirano je kroz Plesnu mrežu Hrvatske u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca

Utorak | 27.09. | 20 h @ Filodrammatica | free
HIDDEN ESCAPES Moa Autio, Arttu Palmio | prezentacija rada u nastajanju
ulaz slobodan
Rezidencija je ostvarena u sklopu Rezidencijalnog programa Kamov.

otvorenje festivala:
Petak | 30.09. | 17 h @ Korzo
COPY OR INSPIRATION? / RE: ROSAS Larisa Navojec | prezentacija radionice
Radionica je dio programa Nomadografija, gostujući program podržan i koproduciran od NDA CRO.

Subota | 01.10 @ Filodrammatica 19:30 h / Novi horizonti /
Program Novi horizonti je dio programa Nomadografija, gostujući program podržan i koproduciran od NDA CRO
FAUN Toni Flego, Martina Granić
ETIDA ZA VIOLU I MIDI KONTROLER Nastasja Štefanić
Subota | 01.10 @ Filodrammatica 21 h / izvedbe lokalnih autora /
CLOSER Borna Babić, Martina Hrlić Rogić
MRLJE Marta Rak, Antonia Čop
* zasebna ulaznica za programe u 19:30 i 21:00 košta 30kn, a zajednička za oba programa 50 kn

Nedjelja | 2.10. | 12 h @ Filodrammatica
NDA DAN / NOMADOGRAFIJA U RIJECI / Nomadska plesna Akademija (NDA CRO)
Nomadovizija, riječka premijera filma
NDA CRO Arhiva
Talk-talk roulette
ulaz slobodan

Srijeda | 5.10. | 20 h @ HKD na Sušaku
MS FOX INVITED MS CAT FOR TEA AND A CHIT-CHAT ONE LATE LATE AFTERNOON LAST SUMMER KIK Melone | plesna predstava
cijena ulaznice: 40 kn
Gostovanje predstave je dio programa Nomadografija, gostujući program podržan i koproduciran od NDA CRO.

Četvrtak | 6.10. | 19 h @ HKD na Sušaku
E=mc2 (VOLIM FIZIKU) Zagrebački plesni ansambl | plesna predstava za djecu i mlade
Cijena ulaznice: 40 kn odrasli // 20 kn učenici
Predstava je dio platforme KLIKER. Gostovanje financira Minstarstvo kulture RH i Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

Petak | 7.10.2016. | 16 h – 17 h – 18 h @ Filodrammatica
DISSONANZA SJEĆANJE Sanja Gergorić & Andrej Mirčev | peripatetički audioperformans
cijena ulaznice: 30 kn
potrebna rezervacija na: [email protected]
Subota | 8.10. | 14 h @ Hartera
ZONA Prostor Plus | Premijera | site specific predstava
ulaz slobodan

Utorak | 11.10. | 12 h Periskop OUTRO @ Baletna dvorana HNK Ivana pl. Zajca Rijeka (Bulevard oslobođenja bb – ulaz kod “Stereo dvorane”)
ŠAH-MAT & DOGMA | pretpremijerna otvorena proba Baleta HNK Ivana pl. Zajca
ulaz slobodan
potrebna rezervacija na: [email protected]

ULAZNICE
Ulaznice za sve programe se mogu nabaviti na blagajni na mjestu izvedbe prije početka svake predstave.
Rezervacija i informacije o ulaznicama /osim za predstavu Trijada, M.Kolar/: [email protected]

Festivalska ulaznica: 130 kn
/*ne uključuje program Trijada, M.Kolar/
/zatražiti na [email protected] do 26.9./

Za vrijeme trajanja Periskopa, sudionici festivala, umjetnici i publika moći će u neformalnim druženjima u Samovaru, Dnevnom boravku, Cukerinu i Klubu Život razmjenjivati dojmove s predstava ili jednostavno uživati u zajedničkom druženju. Cjelokupan program s više informacija potražite nawww.prostorplus.hr.

Financijski pokrovitelji:
Ministarstvo kulture RH, Primorsko goranska županija

Posebna suradnja:
Plesna mreža Hrvatska, HNK Ivana pl. Zajca

Pokrovitelji:
Bistro La Rose, Bistro Mornar, Brasserie As, Burek „Kod Braće“, Kroasana – Rica, Makrovega, Mikser d.o.o., Pačalinka, Pirunada, Pizzeria Delta, Priroda i društvo – Mr Joos, Scripta

Pokrovitelji i mjesta druženja:
Cukerin, Book caffe Dnevni boravak, Samovar, Klub Život

Medijski pokrovitelji:
Radio Soundset Trsat, Fiuman.hr, Moja Rijeka

Rad Prostora Plus podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.
Rad NDA CRO podržava Odjel za kulturu Grada Zagreba i Ministarstvo kulture RH.

Stonerizacija
stonerizacija-hartera

StoneRizacija, kao projekt Udruge Ri Rock, nastavlja svoje putovanje i ovog puta zalazi u podzemna prostranstva Rijeke, točnije u Harteru. Datum nastavka serijala posvećenog sporim notama je 01.10.2016.(subota), a novost je što će se tijek radnje odvijati na dva floora uz pomoć Overa Crew koji nam donose zasebni Harterageddon Floor s nastupom čak pet Psy Trance DJ-a koji najavljuju totalno uništenje Hartere.

Harterageddon Floor

Overa Crew je psytrance projekt nekolicine prijatelja iz Zagreba, Rijeke a odnedavno i Splita, koje je spojila zajednička ljubav prema mračnijim podžanrovima Psytrance-a. Ovu večer do jutarnjih sati za Vas vrte: Huz Det, Trisha i Annunnakki uz pomoć ekipe iz Flying Donkeys kolektiva koje prezentiraju Ogologo i Stikk, a koji ce Vas svojom FullOn/Twilight selekcijom natjerati na bjesomučan mrdoguz.

1. Ogologo (Flying Donkeys)
https://soundcloud.com/ogologo
2. Stikk (Flying Donkeys)
https://soundcloud.com/stikk
3. Huz Det (Overa Crew)
https://soundcloud.com/huzdet
4. Trisha (Overa Crew)
https://soundcloud.com/tri_sha
5. Annunnakki (Overa Crew)
https://soundcloud.com/annunnakki

Stoner Floor

Na samom Stoner Flooru očekuju nas fantastični sludge metal bend Wrench iz New Yorka, koji u svojoj postavi sadržava članove bendova Life Of Agony i Carnivore, a prati ih još jedna stoner poslastica iz Ljubljane, bend Jegulja, te šamanski stoner trio pod nazivom FLUM iz Italije! Stoner Floor će zvućno popratiti Ri Rock Crew i do jutra bodriti s najboljim hitovima stonera, a prije samog koncerta odraditi će se još jedan Jam Stoner Session gdje pozivamo sve zainteresirane na “đemanje” uz stoner prizvuk da nam se pridruže u 20h.

1. Jam Stoner Session
https://soundcloud.com/lostlucid/sets/stoner-sessions-2016
2. Wrench – Sludge Metal ( New York/ USA)
https://www.facebook.com/WRENCH.NY/?fref=ts
3. Jegulja – Stoner Rock ( Ljubljana/ SLO )
https://www.facebook.com/anguillaguerrilla/?fref=ts
4. Flum – Shamanic Space Stoner ( Udine/ ITA )
https://www.facebook.com/shamanicflum/?fref=ts

Ulaz na događaj do ponoći iznosi 20 HRK, a poslije 30 HRK. Vrata su Vam otvorena od 20:00 do 06:00 sati.

O StoneRizaciji:
Nova sezona projekta StoneRizacija, Udruge Ri Rock, donosi još jednu ediciju spore, duboke, trodimenzionalne glazbe koja će u ovom broju protutnjati kroz stoner, southern, sludge, doom, post, kraut, psychedelic i ostale podžanrove rock, metal pa čak i elektronske glazbe. Serijali će biti izvedeni tokom jeseni/zime 2016. godine, ali će se lijeno protegnuti i na 2017. godinu. Uz besplatne ili izuzetno niske cijene ulaza sve posjetitelje tako u razmacima od po dva do tri tjedna očekuju nastupi preko 20 bendova, 4 do 5 DJeva, zanimljive lokacije i tone i tone masne i glasne glazbe.

ORGANIZACIJA:
Udruga Ri Rock:
http://www.rirock.hr/
http://www.facebook.com/udrugarirock
http://www.youtube.com/UdrugaRiRock
http://twitter.com/udrugarirock
http://www.facebook.com/rirockmusicbox

StoneRizacija:
https://www.facebook.com/stonerizacija/

Overa Crew
https://www.facebook.com/overacrew/?fref=ts

Stonerizacija project is supported by:
Donatori:
http://www.min-kulture.hr/

Medijski podržali:
www.perun.hr
www.mojarijeka.hr
http://www.novilist.hr/
www.venia-mag.net
www.soundguardian.com
http://www.kanal-ri.hr/
http://radio.hrt.hr/radio-rijeka/
http://www.rijeka-klik.hr/
http://www.teklic.hr/
http://www.metaljacketmagazine.com/