[PRIJAVE] Oblikovanje izvedbe: Read off radionica Dunje Matić // AFK Palach: Radionica analogne fotografije

Oblikovanje izvedbe: Read off radionica Dunje Matić

Što sve pretpostavlja uloga čitatelja i tko koga čita neka su od problemskih polazišta radionice read-off koja će u sklopu ovoga izdanja edukacijskoga ciklusa Oblikovanje izvedbe, pitanje djelovanja i performansa, proširiti i na tekst. Na koji način tekstovi prelaze granicu svojih papirnatih postojanja te ostvaruju upliv u drugim domenama otkrivamo s Dunjom Matić koja će sa sudionicima istraživati mehanizme čitateljskog meandriranja tekstom: razine komunikacije s različitim dimenzijama teksta te pozicije koje čitatelj može ostvariti kako bi iz pasivne pozicije konzumenta teksta prešao u aktivnog preoblikovatelja i agenta tekstualne igre.

U prvom će dijelu radionice, sudionici biti upoznati s teorijskim okvirima pristupa tekstu, dok će drugi, praktični dio, biti usmjeren na uporabu različitih alata kojima je moguće iščitavati, prevrednovati, ali i transformirati tekst.

Prijave na radionicu otvorene su do 12.4.2017., a prijaviti se možete na:
[email protected]

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Polaznici su obavezni sa sobom ponijeti po jedan kraći prozni ili esejistički tekst.

Više!

 

AFK Palach: Radionica analogne fotografije

Dragi studenti i studentice :)

u suradnji s novoosnovanim Analognim foto klubom Palach (AFK Palach) udruga studenata Inicijativa kulturalnih studija organizira radionicu analogne fotografije u razdoblju od 25. do 30. travnja, u prostorima Omladinskog kulturnog centra Palach, a sam je projekt financiran od strane Sveučilišta u Rijeci.

Radionica je namijenjena studentima svih sastavnica Sveučilišta u Rijeci s ciljem pružanja teorije i prakse u području analogne fotografije – od snimanja sa starim aparatima, preko razvijanja filma, s naglaskom na izradu fotografije na papiru i posebno radom u tamnoj komori.

Radionica je sukladno tome podijeljena u tri dijela:

1) Utorak, 25.04., u 17:00h – upoznavanje s opremom i procesom razvijanja fotografije. Dogovor za grupno fotografiranje.
2) Četvrtak, 27.04., u 17:00h – grupno fotografiranje ili drugo fotografiranje prema dogovoru.
3) Subota i nedjelja, 29. i 30.04., u 12:00h – rad u tamnoj komori – povećavanje fotografija na papir.

Svim polaznicima će biti omogućeni besplatni materijali (crno-bijeli film i foto-papir) te korištenje aparata za povećanje fotografija na papir. Uvjet za prijavu je posjedovanje analognog fotoaparata, a zbog ograničenja same veličine prostora tamne komore na radionici će moći sudjelovati 10 polaznika. Prijave se vrše prijavnicom, a traju do 16. travnja, zaključno u ponoć.

Link za prijavnicu je: http://afk.palach.hr/radionice/radionica-analogne-fotogafije-afk-palach/, a u slučaju da nećete biti odabrani za ovu radionicu, možete se naknadno javiti u AFK Palach koji trenutno prima nove članove te planira nove radionice u budućnosti. Više o AFK-u na linku:http://afk.palach.hr/analogna-galerija/.

Veselimo se fotografiranju s vama, stoga vas još jednom pozivamo da se prijavite i steknete novo iskustvo i vještinu! ;)

Vidimo se,
US IKS