Građanska neposlušnost – izraz moralne autonomije čovjeka // Izložba: Zabranjeno fotografiranje

Marin Miočić Stošić: Građanska neposlušnost – izraz moralne autonomije čovjeka

U srijedu 10. svibnja u 20 sati u dvorani Filodrammatice, Korzo 28/I, riječki aktivist i umjetnik Marin Miočić Stošić održati će predavanje Građanska neposlušnost – izraz moralne autonomije čovjeka. U predavanju će biti govora o konceptu građanskog neposluha koji predstavlja radikalan, ali često nužan, iskaz stava aktivnog građanina. Nakon predavanja uslijedit će diskusija.

Filodrammatica, 10. svibnja u 20:00 sati.

Zabranjeno fotografiranje

Izložba “digitalne domorotkinje” Dorotee Škrabo (Rijeka / Ljubljana).

Rođena u Rijeci 1992. godine, Dorotea Škrabo je vizualna umjetnica koja trenutno živi i radi u Ljubljani. U radu se bavi fenomenima fotografije i videa na internetu, te istražuje nove medije, popularnu kulturu i umjetnost, s naglaskom na ograničenja društvenih mreža.

Nastala u produkciji ljubljanske organizacije Aksioma, izložba “Zabranjeno fotografiranje” polazi od ideje da je proizvodnja vizualnih sadržaja na internetu performativna gesta, gdje umjetnička djela nisu autonomni artefakti, već tragovi autora, a “gledatelji” nisu potrošači dovršenog artefakta, već aktivni dio samog procesa.

Izložba se sastoji od dva dijela, “Neka jedu kolače” i “Muzej Lowres”, koji svaki na svoj način progovara o kompliciranom odnosu suvremenih komunikacijskih alata i proizvoda tradicionalne umjetnosti.

Galerija Filodrammatica (Rijeka, Korzo 28/1), 11. – 26. svibanj 2017.
Otvorenje izložbe: četvrtak 11. svibnja u 20:00 sati.
Ulaz je slobodan.

Saznajte više!