Andreas Zingerle (KairUs): U pozadini pametnog svijeta // Novi svjetski poredak // Transponder LIVE w/ AREXX, BLCNY & BEXX

Andreas Zingerle (KairUs): U pozadini pametnog svijeta

Agbogbloshie je jedan od okruga Accre, gusto naseljenog glavnog grada Gane, u kojem se nalazi najveće svjetsko odlagalište elektroničkog otpada. Početna točka istraživačkog laboratorija “Behind the Smart World” bila su dvadeset i dva hard diska koji su s tog odlagališta doneseni u Austriju – zajedno s materijalnim i izrabljivačkim mračnim stranama prljavog posla oko elektroničkog otpada. Projekt “Behind the Smart World” okuplja umjetničke poglede na vrijednost digitalnih informacija i naše neprestane proizvodnje podataka.

U razgovoru u velikoj dvorani Filodrammatice, Andreas Zingerle iz umjetničkog kolektiva KairUs (http://www.kairus.org/) izložit će zanimljivu priču o putovanju spomenutih ilegalno odbačenih hard diskova i predstaviti s time povezanu umjetničku trilogiju “Forensic Fantasies”, koja će biti izložena u Filodrammatici u travnju ove godine.

Razgovor će se održati u utorak, 13. veljače s početkom u 20 sati, i bit će na engleskom jeziku. Ulaz je besplatan.

Više na FB eventu i drugo-more.hr.

Novi svjetski poredak

Okruženi smo novom tajanstvenom tehnologijom. Osim što je temelj za postojanje digitalnih valuta (kriptovaluta) poput bitcoina i ethereuma, BLOCKCHAIN TEHNOLOGIJA omogućava uzbudljive nove načine globalnog upravljanja i ekonomije koji bi mogli trajno obogatiti ili uništiti ljudsko društvo – ovisno o tome koga se pita.

Budući da se radi o revolucionarnoj tehnologiji o kojoj se još uvijek malo govori, odlučili smo se u drugoj polovici veljače posvetiti upravo toj temi kroz seriju razgovora i predavanja, i međunarodnu grupnu izložbu. Umjetnici čije ćemo eksperimentalne radove imati priliku vidjeti su Jaya Klara Brekke, Pete Gomes, Rob Myers, O’Khaos, Paul Seidler, Paul Kolling, Max Hampshire, Lina Theodorou i xfx (poznata kao Ami Clarke).

Cilj nam je proširiti pogled na blockchain tehnologiju i njezinu upotrebu izvan sfere kriptovaluta. Događaj će okupiti ljude koji će podijeliti svoja iskustva s implementacijom blockchain tehnologije u različite projekte iz područja održivog razvoja, humanitarnog rada, društvene i financijske pomoći obespravljenima i siromašnima, te novih načina financiranja kulturne i umjetničke produkcije.

Pritom će za sve nas kojima je ova tehnologija potpuna nepoznanica, uvodno izlaganje o tome što je uopće blockchain održati informatički novinar, ekspert za slobodni softver i jedan od vodećih domaćih informatičara – Radoslav Dejanović.

Razgovori o BLOCKCHAINU >> 15. i 16. 2. 2018.
Izložba NOVI SVJETSKI POREDAK >> 15. 2. – 9. 3. 2018.,
Filodrammatica, Korzo 28

Kompletan program na FB eventu i drugo-more.hr.

Transponder LIVE w/ AREXX, BLCNY & BEXX

Gotovo tri godine je prošlo od posljednje Transponder štale u Palachu, što znači da je krajnje vrijeme za novu! Obratite pažnju na ovu važnu napomenu: ne očekujte party na kojem DJ pušta set s Youtubea; pred nama je nekoliko sati žive elektronske muzike koja dolazi iz sintesajzera, ritam mašina, gitara i tko zna čega još, popraćene prigodnim atmosferičnim video projekcijama!

Nastupaju: Arexx (live), BLCNY (live) i BEXX (live). Made in Rijeka!

Otkažite sve obaveze tog petka, 16 veljače 2018., i od 21 sat zakoračite u Omladinski Kulturni Centar Palach.

AREXX je dugogodišnji DJ, producent i alkemičar zvuka, s puno glazbenog staža u svijetu elektronske glazbe, multimedije i ostalog.
soundcloud.com/arexx-music
http://arexx.bandcamp.com/

BLCNY je riječki electro dvojac kojeg čine Nevio Rugaš i Bernard Blašković. Dva druga koji su surađivali u electro pop bendu Senzorz skupili su svoje sintisajzere i ritam mašine te krenuli u pravcu izvođenja elektronske glazbe uživo.

BEXX je riječki DJ iz budućnosti s dugogodišnjim iskustvom puštanja mjuze na volju, a u slobodno vrijeme čini jednu stranu dvojca BLCNY.

Transponder Recordings je glazbena etiketa za promociju elektronske glazbe koja, njegujući glazbenu povijest elektronike, promiče istraživanja glazbenih varijacija i pravaca s ishodištem u suvremenoj elektronskoj glazbi. Bitna komponeneta Transpoder glazbe je sviranje uživo i proizvodnja glazbe na licu mjesta, takozvani ’live act’.

Koncert je glazbena završnica programa Novi svjetski poredak, koji se kroz izložbu i dvodnevnu seriju razgovora bavi tehologijom Blockchaina i njenim mogućim primjenoma izvan financijskog svijeta.

Upad je besplatan.