Brain Production promocija albuma – Valovi o stijenu

Majstori riffa i žestine, krčki Brain Production, se 17.02. vraćaju na dobro poznati teren promovirati novo izdanje, drugi album „Valovi o stijenu“. Nakon dugo vremena u Rijeci imat ćete priliku čuti uživo kako zvuči lom valova, uz prepoznatljivu riku gitara i vokala, u čemu će im se pridružiti riječki „NORD“ i mladi rokeri „???“ (Drei Question Marks). Uz ulaz od samo 20kn i početkom u 20h, Palach će posjetitelje prdormati troduplom žestokom svirkom.

Nakon prvog albuma „Osam“ (2013.) koji je bio presjek dotadašnjeg rada, „Valovi o stijenu“ donosi puno cjelovitiji materijal. Video spotom za apokaliptičnu „Stvarnost“ 2016. su najavili novo izdanje, a u jesen 2017. objavljen je i spot za naslovnu „Valovi o stijenu“ koji je snimljen na Golom otoku, Krku i u Los Angelesu. Netom poslije objavljen je i album „Valovi o stijenu“ koji je sniman, miksan i masteriran u zagrebačkom studiju Pod.room. Single „Valovi o stijenu“ nakon 3 tjedna na prvom mjestu, od studenog 2017. nalazi se na top listi Cener Radija 101. Oba albuma možete besplatno preuzeti sa bandcamp stranice benda. Od deset stvari na albumu većina pjesama su žestoko rovanje po suvremenoj zbilji, ali ima tu i nešto modernijih zvukova, intimnijih tekstova i psihodelične meditacijske skladbe, koja ovo izdanje čini žanrovski bogatom, ali sveobuhvatnom cjelinom.

NORD
Riječki rock bend Nord u nepune 4 godine prošao je put od debitantskog do čvrsto formiranog alternativnog rock benda. Nord napokon dobiva pravu potporu izdavačke kuće “Geenger Records” za izbacivanje svog debitantskog albuma Play restart te ga predstavljaju sa čak 5 videospotova. S posljednjim aktualnim singlom i zamijećenim video brojem za pjesmu “Remake” nastavljaju vrijedno slagati kockice u svom soničnom mozaiku. Osim niza domaćih nastupa, Nord je nastupao u Rumunjskoj, Sloveniji, Srbiji i BiH, gdje je prije dvije godine u konkurenciji od 420 bendova pobijedio na banjalučkom Demofestu te tako ostvario značajan uspjeh za bend koji je tada postojao tek nešto vise od godinu dana. Nord čine Mihael Prosen na poziciji vokala i bass gitare (poznat kao bivši pjevač hrvatskog metal prvoligaša Father), Tino Margan na bubnjevima, te gitaristički duo Vedran Vučković (poznat kao gitarist benda Unlogic Skill) i Ivan Jović, pulsko pojačanje, također član istarskih sastava Antitodor i Mortal Divinity.

??? 
(Drei Question Marks) je noise rock bend nastao 2015. u Rijeci. Njihov zvuk karakterizira zvučno eksperimentiranje, igra sa frekvencijama instrumenata te izuzetna glasnoća koja tjera na divljanje i kaos. Uskoro izbacuju novi EP koji su supješno predstavili na ovogodišnjem izdanju Ri Rock Festivala, a ovog puta se vračaju kako bi podebljali odlične dojmove koje su ostavili na tadašnju publiku.

OKC Palach, 17.02. u 20h,
upad 20 kn