Pick & Play vol.2 // Unter uns // Krematorium&LIV&Speedclaw – Palach live // Stand Up Show by Studio Smijeha – SDF 2018

Pick & Play vol.2

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će nakon dvogodišnje pauze riječka glumica Aleksandra Stojanović Olenjuk ponovno predstaviti svoj izvedbeni projekt PICK & PLAY, kojim promišlja odnose gledatelja i izvođača u kazališnoj umjetnosti.

Za razliku od tradicionalnog pristupa kazališnom činu, u kojem izvođač s pozornice nešto prenosi gledateljima, ova specifična predstava namijenjena je u prvom redu samo jednom gledatelju, s kojim je Aleksandra u neprestanoj komunikaciji i interakciji.

Aleksandra Stojaković Olenjuk je kazališna glumica trenutno zaposlena u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, gdje od 2012. godine sudjeluje u mnogobrojnim kazališnim predstavama. U dosadašnjem radu sudjelovala je u filmskim, televizijskim i kazališnim projektima, primivši nagradu publike za najbolje umjetničko ostvarenje 21. Marulićevih dana za ulogu Ružice i Zorke u predstavi Reces i ja. Aktivna je članica Drugog mora s kojim je između ostalog surađivala na kazališnoj produkciji “Pristajanja”.

U produkciji predstave također su sudjelovali inženjer zvuka Daniel Žuvela i dramaturginja Ivana Đula.

Više na drugo-more.hr.

Produkcija: Drugo more

Program su podržali: Zaklada Kultura nova, Grad Rijeka – Odjel za kulturu

Vizualno oblikovanje: Ana Tomić i Marino Krstačić Furić

Unter uns-kazališna predstava na njemačkom jeziku

Udruga studenata germanistike “Faust” vas poziva da nas i ove godine podržite u našem najvrijednijem projektu. Radi se o izvedbi kazališnog djela na njemačkom jeziku, a djelo priča o izbjeglicama u Njemačkoj i predrasudama prema njima. Djelo “Unter uns” od Hansa Georga Krausa izveli smo premijerno u Varaždinu. Zatim je slijedila izvedba u Republici Češkoj u Brnu i sada je došao na red domaći nastup u Rijeci.

Mjesto izvedbe je i ove godine Omladinski kulturni centar Palach, a počinjemo u 19:00 sati. Ulaz se naravno ne naplaćuje.

Krematorium / LIV / Speedclaw – Palach live

Večer rezervirana za sve ljubitelje old school metal zvuka dolazi nam u obliku promocije novog materijala Krematoriuma skupa sa bendovima LIV i Speedclaw u subotu 12.5. u Palachu!

Gig koji vas stilom vraća u 80-e počinje u 20:00 sati, a upad je FREE.

LIV – Zagrebačka old school četvorka se konačno vraća u Rijeku donoseći sa sobom genijalan spoj Speed i Heavy metala. Prošlogodišnji prvi full album imena “LIV” gurnuo ih je u sam vrh hrvatske metal scene a sam album sigurno spada u jedno od najboljih domaćih izdanja tog žanra.

https://www.youtube.com/watch?v=Tz0q5c_sxSY

Speedclaw – Trenutno jedan od vodećih metal bendova s ovih prostora, nakon odrađene dvotjedne europske turneje vraća se u Palach.
“ Beast in the mist” je naziv njihovog novog EP-a, nasljednika “ Iron Speed “-a iz 2016-e godine a oba izdanja zvuče kao da su upravo stigli iz vremena najboljih dana Speed metala.

https://www.youtube.com/watch?v=KKC9kEZdJFA

Krematorium – Riječka Thrash metal petorka promovira EP “ Altar of lies “ , prvo studijsko izdanje nakon vrlo dobro prihvaćenog albuma “ Body bags “ iz 2015-e godine.
Početkom ove godine objavljen je spot za pjesmu “ Inquisition “ koji je sniman upravo u Palachu.

https://www.youtube.com/watch?v=itR6b7oHzmk

Stand Up Show by Studio Smijeha – SDF 2018

Po prvi put u sklopu Student Day Festivala u Rijeku nam dolazi ekipa Studija smijeha koja uspijeva nasmijati i najzahtjevniju publiku.

Kako izgledaju njihovi nastupi u poznatom zagrebačkom comedy klubu Studio smijeha imate prilike vidjeti u ponedjeljak 14. svibnja u OKC Palachu.

Vjerujemo da ćete iz Palacha izaći sa suzama u očima i širokim osmijehom na licu jer nasmijavati će vas Marina OrsagTihomir Paravina fani fejs i open mic gost Ivan Klanac.

Studio smijeha nam dovodi Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci u suradnji s LEO klubom Rijeka, LEO klubom Pula te Rotaract klubom Rijeka, a cilj stand up showa je prikupljanje sredstava za opremanje jednog od studentskih domova u Rijeci.