Art-Act-Box // izvedba i predavanje u Rijeci

U subotu 8. rujna u 20 sati u riječkoj dvorani Filodrammatice održava se ART-ACT-BOX: Performativnost izložbe u izvedbi Zrinke Užbinec, s pratećim predavanjem Tihane Puc i razgovorom s Andrejom Kulunčić.

ART-ACT-BOX je objekt koji sadrži lako rasklopive rekvizite za izvedbu izložbe. Sadržaj je sastavljen na osnovu metoda i materijala koje su umjetnici koristili kao dio institucionalne kritike, aktiviranja zajednice ili publike te kritike društveno-političkog sustava tijekom 60-tih i 70-tih. Izvođačica, suvremena plesna umjetnica i koreografkinja projekta Zrinka Užbinec, koristeći ART-ACT-BOX pokretima i riječima (dijalozima, čitanjima, izjavama, snimljenim materijalima) zajedno s publikom „izvodi izložbu“. Objekt time postaje ujedno i rekvizit izvedbe.

Izvedba će trajati 45 minuta, nakon koje će povjesničarka umjetnosti Tihana Puc održati predavanje kojim će kontekstualizirati vizualni i izvedbeni segment projekta ART-ACT-BOX.

Ulaz se ne naplaćuje.

Projekt „ART-ACT-BOX“ osmišljen je od strane vizualne umjetnice Andreje Kulunčić. Inicijalno je izveden 2016. godine u sklopu projekta Performing the Museum, inicijative četiri muzeja, Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba, Fondacije Antoni Tapies iz Barcelone, Koruške galerije likovnih umjetnosti iz Slovenj Gradeca i Muzeja suvremene umjetnosti Vojvodine iz Novog Sada.

Projekt je u 2018. podržan od strane Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.