Prebrikana stvarnost – kodirana zakrpa

U sklopu programskog pravca #Dopolavoro projekta Rijeka 2020, Korzo ispred Filodrammatice i Cvetkov trg na Drenovi na dva će dana postati otvorenim laboratorijom dokolice.

Program kojim zagrebačka organizacija Radiona.org želi na površinu izvući djelovanje samih građana, sastojat će se četiri zanimljive radionice.

Ispred Filodrammatice ćemo se družiti u subotu 15. rujna, dok se u nedjelju 16. rujna selimo na Drenovu, točnije na Cvetkov trg – oba dana od 11:00 do 14:00 sati.

Sudjelovanje je besplatno i dobrodošlo!
.
.
RADIONICE NA KOJIMA MOŽETE SUDJELOVATI:

☎ ? Popravi svoju mašinu! – voditelj: Goran Mahovlić

Polaznici se mole da sa sobom donesu svoje uređaje u dijapazonu od računala i osciloskopa, sintesajzera do mlinca za kavu koji im već neko vrijeme skupljaju prašinu u kutku sobe i konačno ih dovedu u red kvalitetnim popravkom. Voditelji radionice imaju savjetodavnu ulogute će polaznici sami popravljati svoje elektro škatulje uz stručno vodstvo.

?? Textil{e}tronics – voditeljica: Deborah Hustić

Polaznici radionice naučit će kako napraviti svjetleću narukvicu od tekstilnih materijala pomoću posebnog konca koji provodi struju. Takva narukvica može poslužiti da u mraku jednostavno pronađete nešto u svojoj pretrpanoj torbi ili da noću jednostavno otključate vrata. Polaznici će svladati osnove elektronike i naučiti što je to LED dioda i kako napraviti strujni krug. Za radionicu nije potrebno predznanje u elektronici.

✍? 3D printanje olovkom – voditeljica: Paula Bučar

Polaznici radionice savladavat će osnove 3D printanja uz pomoć olovke koja printa 2D i 3D objekte, poput bedževa, okvira za naočale i sl.

?? Kolektivno mapiranje i alternativne kartografije – voditelj: Damir Prizmić

Uključite se u mapathon! Radionicu koja ima za cilj polaznike upoznati s osnovama mapiranja korištenjem OpenStreetMap infrastrukture i alata. Bilo da se radi o mapiranju udaljenih krizom pogođenih područja ili o poboljšanju lokalnih i kvartovskih mapa, specifičnim istraživačkim ili umjetničkim interesima… polaznici će na radionici pronaći odgovore ili putokaze.
(Napomena: Polaznici koji žele aktivno sudjelovati te tako izvući maksimum iz radionice, mole se da sa sobom ponesu vlastito računalo i miš, te da otvore account na https://www.openstreetmap.org.)

U slučaju kiše, program će se u subotu održati u zgradi Filodrammatice, a u nedjelju u Zavičajnom muzeju Drenove (Drenovski put 138a).

Više na http://drugo-more.hr/prebrikana-stvarnost/

—-

Organizatori: Drugo more i Radiona.org

Program podržali: Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu

Program se odvija u sklopu programskog pravca DOPOLAVORO projekta RIJEKA 2020 – EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE

Koncept programa: Deborah Hustić i Damir Prizmić