PROJEKT ❌ FESTIVAL

Kao spektakularna završnica višemjesečnog Projekta X, kojim se kroz radionice i mentorske susrete željelo potaknuti kreativno djelovanje mladih u području suvremene kulture i umjetnosti, u Omladinski Kulturni Centar Palach održat će se dvodnevni glazbeno-umjetnički festival, u petak i subotu, 1. i 2. veljače.

Ulaz je SLOBODAN uz obaveznu ulaznicu koja se od 21. siječnja može besplatno nabaviti u Dallas Music Shopu Rijeka (Splitska 2, Rijeka) i Informativnom centru Grada Rijeke RI INFO (Korzo 18b, Rijeka). U slučaju da ih ostane, ulaznice će se moći nabaviti i na ulazu Omladinskog kulturnog centra Palach na dan festivala.

Više saznajte na http://drugo-more.hr/projekt-x-festival/

LINE-UP

/// Petak, 1. veljače 2019.

MAIN STAGE

ABOP
❌ El Commando
❌ Roland & one n

CHILL FLOOR

Sun Matt
✖ Kool S
✖ Borka

/// Subota, 2. veljače 2019.

MAIN STAGE

Kandžija i Gole žene
High5
❌ Tikach

CHILL FLOOR

Aklea Neon
✖ RINOMA
✖ Nina Davis
Soul Ting

+++ izložba rezultata Projekt X radionica
(oba dana od 19 do 22 h)

#PratiX

Pored glazbenog programa, na festivalu će kroz izložbeni dio biti predstavljeni rezultati radionica čiji su polaznici proteklih nekoliko mjeseci razvijali praktična znanja iz područja akustike prostora, snimanja zvuka, crtanja, performansa, dizajna, stereoskopije, hakiranja, kazališne dramaturgije, sitotiska, video mapinga te video i foto dokumentacije. Besplatne radionice bile su namijenjene mladima u dobi između 15 i 25 godina, s ciljem promicanja vrijednosti suvremene umjetnosti i kulture među spomenutom dobnom skupinom.

Uz mentorsko vodstvo članova Drugog mora, festival su osmislili upravo polaznici spomenutih radionica koji na raspolaganju imaju „produkcijski budžet“ za gostujuće izvođače, svu potrebnu opremu i sve ostale važne elemente nužne za organizaciju takvog događaja.

http://drugo-more.hr/projekt-x-festival/

****************************************

Cijeli projekt, ukupne vrijednosti 680.815,99 kuna, financira Europska unija s 578.693,59 kuna u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda, i sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u iznosu od 102.122,40 kuna.