Galerija SKC // Ispod kože : Priče iz prakse

Ispod kože govori o trajnosti tinte koja čini tetovažu, ali i onom svemu “nevidljivom” što se nadovezuje uz tetovažu, a nalazi se ispod kože – identitetu, motivaciji, odlukama, i drugome.

17 – 22 sata izložba i revija tetovaže
20 sati razgovor:
Vedran Vičević (Brutal Ink Tattoo Rijeka)
Mia Mohorić (Rijeka Tattoo Expo)
Damjan Stipanić (Fluminense Riders MC)
Josip Fućak (River Ink Tattoo)

Razlog zbog kojeg dovodimo tetovažu Galeriju SKC prvenstveno je poticanje razmišljanja o tjelesnim modifikacijama, razumijevanju i prihvaćanju vlastitog i tuđih tijela i identiteta te različitosti među ljudima. Program nije u svrhu promoviranja tetovaže ili tjelesnih modifikacija već poticanje posjetitelja na stvaranje vlastitih stavova. Propitat će tetoviranje, motivaciju i identitet koji dolazi uz tetovažu, talent, trud, vrijeme i novac potreban za postizanje vještina tattoo majstora te zdravlje i higijenu, estetiku, namjeru i slučaj te mnoga druga pitanja koja povezujemo s tjelesnim modifikacijama. Uz razgovor sa stručnjacima i praktičarima omogućiti će znatiželjnicima odgovor na pitanja koja ih zanimaju te usmjeriti one sa ambicijama prema poslu tattoo majstora. Izložba obuhvaća radove koji interpretiraju kulturu tetovaže, nije namijenjena isključivo predstavljanju tetovaže kao umjetnosti već umjetničkoj interpretaciji kulture, posla i nošenja tetovaže i upoznavanju te približavanju istih široj publici, a obuhvatiti će radove studenata i tattoo majstora; objekte, video instalacije, opremu, skice, fotografije i drugo.

Vrata Galerije SKC otvorit će se u 17 sati, obzirom da je Galerija SKC posljednja stanica RELIJA PO GALERIJAMA koji se održava od 17 do 22 sati isti dan, te mjesto gdje će se dijeliti diplome onima koji obiđu sve riječke stanice!

U 20 sati održat će se razgovor u kojem će sudjelovati organizatori Rijeka Tattoo Expo, najveće tattoo konvencije u balkanskoj regiji: Mia Mohorić, Damjan Stipanić i Josip Fućak. Josip radi kao piercer i vlasnik je River Ink Tattoo studia; Damjan je potpredsjednik moto kluba Fluminense Riders MC čija kultura se blisko veže uz početke tattoo konvencija a Mia radi kao producentica. Također ugostit ćemo Vedrana Vičevića, tattoo majstora iz Brutal Ink Tattoo studia u Rijeci i jednog od vodećih riječkih majstora.

Pozivamo i sve tetovirane da ponosno prošetaju svoje tetovaže !

Program pod nazivom “Ispod kože” smješten je unutar ciklusa Priča iz prakse Galerije SKC koje interpretiraju praktična znanja od strane stručnjaka prema znatiželjnicima.