O nama

Cilj projekta Molekula je okupljanje mladih, njihovo informiranje i organizacija njihovog slobodnog vremena na nekomercijalnim osnovama. Ovaj klub namijenjen je prije svega mladima koji su zainteresirani za djelovanje u području kulture, umjetnosti, društvenog aktivizma vezanog za područja ljudskih prava i zaštite okoliša, ali i drugih tema poput samoorganizacije mladih, mobilnosti mladih, studentskih  i učeničkih razmjena.

Molekula okuplja pet udruga koje djeluju na području kulture, umjetnosti i društvenog aktivizma te pruža prostor za okupljanje i djelovanje ostalim inicijativama i organizacijama koje dijele slične interese.
Molekula je otvorena u jesen 2007. godine, a čine je Katapult, Trafik, Prostor plus, Drugo more i Filmaktiv.
Otvoreni smo radnim danom od 18 do 21 i po potrebi. Posjetiteljima Molekule na raspolaganju su dnevni boravak s knjigama, časopisima i pamfletima iz filmsko-filmološkog, plesnog, kazališnog, književnog, aktivističkog i anarhističkog polja; medijateka s filmovima i videoima suvremenih hrvatskih i svjetskih umjetnika; projekcije i predavanja te radionice suvremenog plesa, glume, kreativnog pisanja, dokumentarnog i eksperimentalnog filma, vođenja udruga, društvenog aktivizma, kompjuterskih sustava…