KLJB

kljb_novi

Klub ljubitelja buke
Milutina Barača 19
51 000 Rijeka
[email protected]
www.hartera.com

KLJB postoji od 2012., no njeni počeci sežu dalje u prošlost kada je zapravo bila poduzeće definirano prostorom Marganova i festivalom Hartere. Nakon 7 godina rada, firma postaje udrugom u današnjem obliku. Tijekom godina udruga KLJB je svojim radovima nastojala prisustvovati i upotpuniti programe u prostorima na Marganovu radeći na kazališnim produkcijama, glazbenim manifestacijama i revitalizaciji nekadašnje industrijske baštine. KLJB promiče kulturnu suradnju i razmjenu, unaprjeđuje razvoj novih oblika urbane kulture, promiče vrijednosti nezavisnog kulturnog izražavanja i potiče kreativnost u području arhitekture, novih medija i međusobnih spojeva stvarajući koherentnu cjelinu reprezentativnog inovativnog sadržaja.

Glavni program organizacije je glazbeno-scenskog karaktera i sastoji se od nastupa etabliranih hrvatskih te regionalnih i inozemnih izvođača.

Što se tiče ponude sadržaja, stremimo raznovrsnijoj i alternativnijoj ponudi od postojeće mainstreamovske koja se kreće u smjeru razvijanja individualnosti i educiranja mlađe populacije u skladu s međunarodnom pop kulturom, a u skladu sa njegovanjem i razvijanjem rada izvođača iz naše zemlje. Hartera festival je unazad 10 godina pa do sada ugostio jedne od vodećih imena strane i domaće scene, samo neki su : Laurent Garnier, Laibach, Roisin Murphy, Royskopp, Peaches, Asian Dub Foundation, Gus Gus, Trentemoller, Let 3, Urban, TBF, Hladno pivo, Psihomodo pop, Vatra i mnogi drugi. U planiranje redovito uključujemo istraživanje kvalitete tržišta, bookiranje kvalitetnih sadržaja, producenturu, marketing, tehničke i logističke stavke kao i samu koordinaciju svih segmenata.